Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault va colabora cu Valeo la urmatoarea generatie de motoare electrice

Grupul Renault va forma un parteneriat cu Valeo pentru a construi motoare cu 200 de kilowati putere si fara a folosi metale rare.



Sursa: Valeo


Grupul Renault va dezvolta si produce urmatoarea sa generatie de motoare electrice intr-un nou parteneriat cu Valeo, au anuntat companiile joi. Motoarele vor fi construite in fabrica Renault din Cleon, nordul Frantei, care produce generatia actuala de motoare. La fel ca si motoarele Renault existente, acestea vor fi construite fara metale din pamanturi rare, ceea ce a starnit ingrijorari din cauza volatilitatii preturilor si controlului de catre China.


Centralele vor putea produce 200 de kilowati, ceea ce ar reprezenta o crestere semnificativa fata de motoarele Renault existente. Motorul celui mai recent vehicul electric al producatorului de automobile, compactul Megane E-Tech Electric, are o putere de 160 kw.


Se pare ca, noile motoare vor aparea pana in 2027, au declarat companiile, fara a oferi mai multe detalii. Renault si Valeo au declarat ca au semnat un memorandum de intelegere pentru a crea un parteneriat. Renault va externaliza proiectarea si productia statorului, componenta statica a unui motor electric, catre Valeo si Valeo Siemens eAutomotive, o societate mixta unde Valeo tocmai a preluat controlul total. Statoarele, care folosesc invelire de cupru, sunt acum produse in fabrica Cleon.


Sursa: Renault Group


Companiile au spus ca expertiza Valeo in asamblarea firelor de cupru ii va permite sa utilizeze o densitate mai mare de cupru in stator, rezultand mai multa putere din aceeasi cantitate de energie. Rotorul, partea unui motor electric care se roteste  si arhitectura generala a motorului vor fi proiectate de Renault, au spus companiile.


Tehnologia Renault, pe care o numeste Externally Excited Synchronous Motors, este utilizata pe aproape toate vehiculele sale. Un rotor bobinat inlocuieste magnetii permanenti gasiti in marea majoritate a motoarelor utilizate astazi, iar rotorul este stimulat mai degraba de energie electrica decat de un camp magnetic. Se pare ca si BMW foloseste o tehnologie similara.


Furnizarea si distributia de metale rare sunt controlate de China, iar multi producatori de automobile cauta sa reduca continutul lor din motoarele lor electrice, daca nu sa le elimine cu totul.


 


Similar Articles

Munteanu Ioana

11 February 2022

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2022-02-12 10:36:37

    Salutare Adrian,

    Voi lua un baston electric si voi intra peste cei de la stiri. Te asigur ca pe viitor vom bea mai putin si vom fi mai atenti!

  • Adrian

    2022-02-11 15:21:40

    Draga AproapeMasini, citesc din cand in cand, cu multa placere, cate un articol al dvs, apreciind stilul de exprimare original.
    Am apreciat, deasemenea, si deschiderea subiectelor catre zona ‘news’.
    Sunt total dezamagit, insa, de cum a fost facuta traducerea acestui articol.
    Daca asa a fost preluat dintr.o sursa intermediara, este si mai putin scuzabil.
    Cu stima. A. G.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA