Vor exista doua versiuni de inalta performanta ale berlinei mijlocii complet electrice, ambele cu tractiune integrala.

Sursa: AutoMarket

Mercedes-Benz isi extinde gama de vehicule electrice cu modele de inalta performanta cu berlina mijlocie EQE complet electrica.

Vor exista doua versiuni, EQE 43 4MATIC cu o putere de 350 kilowati (469 CP) si 53 4MATIC+ cu pana la 505 kw (677 CP). Ambele modele au doua motoare electrice, tractiune integrala si viraj pe rotile din spate, impreuna cu alte imbunatatiri de performanta si echipare AMG, dupa cum a declarat Mercedes intr-un comunicat de presa miercuri.

Producatorul auto nu a publicat preturi si nu a spus cand vor fi disponibile modelele. EQE, in forma non-AMG, se va lansa la nivel global incepand cu mijlocul acestui an. Mercedes-Benz adopta o strategie dubla pentru a electrifica sub-brandul de performanta cu hibrizi plug-in si modele integral electrice, deoarece producatorul auto de lux doreste emisii mai scazute.

EQE care e in esenta un EQS mai mare, se bazeaza pe platforma electrica EQA2 a Mercedes. Viitoarele modele AMG se vor baza pe platforma AMG.EA si este probabil sa utilizeze motoare electrice cu flux axial de inalta performanta. EQE este alimentat de o baterie de ultima generatie despre care Mercedes sustine ca este mai densa si ofera o incarcare mai rapida. Bateria poate incarca echivalentul unei autonomii de 180 km (112 mile) in 15 minute, a declarat producatorul auto.

Mercedes declara ca a reglat sistemul de management al bateriei pentru AMG I. Motorul dublu AMG EQE dispune de motoare  stimulate permanent pe axele din fata si din spate. De asemenea, a folosit materiale speciale, inclusiv ceramica de inalta performanta, si alte inovatii pentru a mentine sistemul rece, permitand acceleratii repetate fara o pierdere de performanta.

Sursa: AutoExpert.ro

EQE, prezentat la salonul auto de la München in septembrie, are un ampatament putin mai scurt si flancuri mai adancite decat berlina EQS care a fost scoasa la vanzare vara trecuta. Dimensiunile exterioare ale lui EQE sunt comparabile cu cele ale coupe-ului de clasa medie CLS, in timp ce interiorul este mai incapator decat in clasicul E-Class, a spus Mercedes.

Interiorul sportiv dispune de volanul AMG Performance cu un fund aplatizat, design cu doua spite si butoane integrate. Asemanator emblematicului EQS, habitaclul EQE este ancorat de un Hyperscreen MBUX, momentan doar optional. Ecranul curbat de 56 de inchi extinde latimea habitaclului si combina mai multe afisaje, inclusiv grupul de instrumente si ecranele de infotainment.

Hyperscreen face parte din urmatoarea generatie a sistemului de infotainment MBUX al marcii, care utilizeaza software de inteligenta artificiala pentru a furniza informatii bazate pe actiunile trecute ale utilizatorului si pe imprejurimile vehiculului.