Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW raporteaza noi reduceri de productie

VW avertizeaza asupra reducerii de productie din cauza crizei cipurilor pe fondul tensiunilor legate de tranzitia catre vehiculele electrice.



Sursa: www.volkswagen.ro


CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a avertizat cu privire la extinderea perioadei de reduceri de productie din cauza crizei de cipuri de la fabrica sa principala din Wolfsburg, pe fondul tensiunilor in crestere cu privire la modul de adaptare a fabricii pentru era electrica. In timp ce VW a facut progrese in gestionarea blocajului global al componentelor, situatia de la sediul sau german din Wolfsburg ramane o provocare, a declarat Diess miercuri . „Wolfsburg este foarte puternic afectat de situatia semiconductoarelor. Ajustarile de capacitate sunt asadar, necesare si pe termen mediu”, a spus Diess.


El a mai adaugat: „Situatia aprovizionarii se imbunatateste, dar nici in 2022 nu vom putea construi toate masinile pentru care am primit comenzi. Dar vedem oportunitati pentru cresterea ulterioara a productiei, in special in a doua jumatate a anului”.


Diess a spus ca VW a introdus un sistem de avertizare timpurie pentru eventualele lipsuri, iar dezvoltatorii de software ai companiei au introdus deja 150 de alternative tehnice in masini pentru a inlocui cipurile lipsa. Modelele de top ale marcilor Porsche, Audi, Bentley si Lamborghini ale Grupului VW au fost deja vandute pentru tot anul 2022, iar companiile de camioane au, de asemenea, registre de comenzi  pline, dupa cum a declarat acesta.


Uzina din Wolfsburg va produce aproximativ 570.000 de vehicule in acest an, a declarat sefa consiliului de intreprindere, Daniela Cavallo. Anul trecut, productia a scazut cu 330.000 de vehicule, pentru ca grupul a favorizat productia de modele la preturi mai mari in alte locatii, cu putin sub 400.000 de vehicule iesind de pe linia de productie.


Sursa: Bloomberg.com


 


Anul trecut Diess a sugerat posibile reduceri de locuri de munca pentru a tine pasul cu Tesla, deoarece liderul masinilor electrice intentioneaza sa creasca productia la prima sa fabrica europeana de langa Berlin in acest an.


VW planuieste o fabrica de vehicule electrice in apropierea fabricii sale din Wolfsburg pentru a produce aproximativ 250.000 de vehicule electrice anual deoarece se pregateste sa nu mai vanda masini cu motor cu ardere interna in Europa incepand cu anul 2035.


Fabrica de vehicule electrice face parte din proiectul Trinity de a produce o berlina complet electrica compatibila cu Level 4 pentru marca VW din Wolfsburg, incepand cu 2026.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA