Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford planuieste o fabrica masiva de baterii in Turcia

Ford intentioneaza sa construiasca o fabrica de baterii pentru vehicule electrice in Turcia, impreuna cu producatorul sud-coreean de baterii SK On si partenerul sau turc, Koc Holding.



Sursa: Ford.ro


Producatorul auto isi propune ca uzina sa aiba o capacitate de productie anuala de 30 pana la 45 gigawati/ora, au declarat luni Ford si SK On. Aceasta va fi situata in apropiere de capitala Turciei, Ankara, si va produce celule NMC cu continut ridicat de nichel pentru asamblarea modulara de baterii. Uzina urmeaza sa inceapa productia, cel mai tarziu pana in 2025 si va fi una dintre cele mai mari fabrici de baterii pentru vehicule electrice din intreaga regiune europeana, dupa spusele Ford.


Ford intentioneaza sa construiasca o noua versiune a  camionetei Transit Custom pentru piata europeana din Turcia in 2023, inclusiv variante complet electrice si hibride, impreuna cu versiunea cu motor cu combustie. Ford a declarat luni ca Ford Otosan, va prelua proprietatea fabricii producatorului auto din Craiova, Romania. Producatorul auto planuieste sa construiasca versiuni electrice ale noilor autoutilitare Transit Courier si Tourneo Courier la Craiova in 2024. Furgonetele sunt in prezent construite in Turcia.


SK a anuntat anul trecut un plan de investitie 10,2 trilioane de woni (8,22 miliarde de dolari) cu Ford pentru a construi trei fabrici de baterii in SUA. SK are in prezent fabrici de productie de baterii in SUA, Ungaria, China si Coreea de Sud. De asemenea, SK On, care este unitatea de baterii detinuta in totalitate de SK Innovation, numara printre clientii sai si producatorii de la Volkswagen si Hyundai.


Sursa: Euro NCAP


Ford va vinde uzina din Romania. Asociatia turca a Ford Motor va cumpara uzina Ford din Craiova din Romania pentru 575 de milioane de euro (630 de milioane de dolari). Ford Otosan era deja programat sa mareasca capacitatea de productie anuala la 650.000 de la 455.000, cu un plan de investitii de 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) iar productia urmatoarei camionete Transit Custom va avea loc anul viitor impreuna cu o versiune pentru Volkswagen denumita Transporter, ca parte a unei aliante strategice intre cele doua companii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA