Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Maserati dezvaluie SUV-ul Grecale

Maserati a dezvaluit SUV-ul Grecale, rivalul marcii Stellantis cu Porsche Macan si BMW X3.



Sursa: Forbes.ro


Grecale, al doilea SUV al Maserati dupa Levante, va ajunge in agentiile europene in trimestrul al treilea si in SUA pana la sfarsitul anului. Va fi disponibil cu un motor normal pe benzina si doua versiuni mild-hybrid. O versiune complet electrica va fi lansata in 2023.


Grecale se produce pe o versiune Maserati refacuta a platformei Giorgio, care sta la baza SUV-ului de dimensiuni medii Alfa Romeo Stelvio. Acesta va fi construit alaturi de Stelvio in uzina Stellantis din Cassino, Italia. Grecale poarta numele unui vant mediteranean de nord-est, urmand o traditie de lunga durata Maserati.


Cea mai puternica versiune a SUV-ului, insigna Trofeo, are un motor V-6 de 3,0 litri dublu turbo, bazat pe motorul Nettuno folosit pe masina sport MC20 de la Maserati.


SUV-ul va fi oferit, de asemenea, la alegere dintre doua modele mild-hybrid de 2,0 litri, cu patru cilindri, cu 296 CP pe versiunea GT si cu 325 CP pe versiunea Modena. Motoarele mild-hybrid folosesc o baterie de 48 de volti, un generator de pornire cu centura si un e-booster. Toate cele trei versiuni ale Grecale sunt cu tractiune pe patru roti.


Versiunea Trofeo are o viteza maxima de 285 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h  in 3,8 secunde. Versiunile de 2,0 litri au o viteza maxima de 240 km/h  si un timp de 0-100 km/h de 5,3 si respectiv 5,6 secunde. Cu o lungime de 4.847 mm pana la 4.859 mm, in functie de versiune, Grecale este cu 150 mm mai scurt decat Levante si cu 160 mm mai lung decat Stelvio. Grecale are un ampatament de 2.901 mm.


Sursa: Motor1.com


Versiunea electrica cu baterie, numita Grecale Folgore, va avea o baterie de 105 kilowati/ora care va avea o arhitectura de 400 de volti, care este utilizata in prezent de majoritatea masinilor electrice cu baterie. Versiunea complet electrica a coupe-ului MC20 si a altor viitoare Maserati vor folosi o arhitectura de 800 de volti, care reduce la jumatate timpii de reincarcare.


Maserati a declarat pe 17 martie ca va lansa numai vehicule electrice cu baterie incepand cu 2024, continuand sa vanda variantele de motoare cu ardere existente. Pana in 2030, isi propune sa vanda numai masini complet electrice . Anul viitor Maserati va lansa GranTurismo coupe si GranCabrio decapotabil cu trenuri de propulsie complet electrice si pe benzina.


Pana in 2025, Maserati va dezvalui succesori ai berlinei mare Quattroporte si SUV-ului mare Levante. Ambele vor veni doar ca masini complet electrice. O versiune complet electrica a lui MC20 va fi, de asemenea, lansata pana in 2025. Grecale urma sa fie lansat in 2021, dar CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a amanat sosirea SUV-ului.


Tavares a declarat pentru Automotive News Europe ca a amanat lansarea „pentru a se asigura ca este absolut acolo unde ar trebui sa fie in ceea ce priveste potrivirea si finisajul, electronica si infotainmentul”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA