Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Startup-ul german Sono incheie parteneriat cu Valmet pentru masini solare

Startup-ul german Sono va produce primele masini cu alimentare solara in Finlanda cu furnizorul Valmet Automotive.



Sursa: sonomotors.com


Compania germana Sono Motors a semnat cu un nou partener pentru masinile sale partial alimentate cu energie solara si isi mentine obiectivul de productie comerciala in 2023, dupa ce a abandonat discutiile cu filiala producatoare de masini electrice a dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande.


Sono a anuntat ca va produce primele vehicule in Finlanda cu furnizorul Valmet Automotive, fata de planurile initiale de productie in ​​Suedia.  Compania a declarat in 2019 ca partenerul sau de productie va fi National Electric Vehicle Sweden (NEVS), unitatea suedeza de vehicule electrice a Evergrande Group, dar nu a fost semnat un acord.


NEVS a fost in discutii cu firmele de capital de risc la sfarsitul anului trecut pentru a gasi noi proprietari, in conditiile in care ,,firma mama” din China se lupta cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari.


Sono, fondata in 2016 la Munchen, dezvolta un vehicul complet electric cu celule solare integrate in caroserie, marind autonomia masinii cu o medie de 112 km pe saptamana, dincolo de autonomia de 305 km a bateriei sale.


Sursa: greencarreports.com


Valmet Automotive, ai carui actionari cei mai mari includ producatorul chinez de baterii CATL, produce de asemenea masini pentru Mercedes-Benz si produce module de baterii la doua fabrici din Finlanda, cu o a treia planificata pentru deschidere in Germania in acest an.


Sono, care a inceput sa tranzactioneze pe bursa de la NASDAQ in noiembrie, pentru a incerca sa atraga investitori in stadiu incipient dupa ce s-a aflat in pragul insolventei, lucreaza in prezent pentru a-si valida planurile de productie in masa cu vehicule construite in Germania. Se asteapta sa produca un volum scazut de masini de patru cifre in primul sau an, cu scopul de a creste pana la 43.000 pe an, dupa cum a declarat.


Pretul net al vehiculului Sono, in prezent de 23.950 de euro, va creste la 25.126 de euro odata ce compania va atinge 18.500 de rezervari din cele aproximativ 17.000 inregistrate pana acum, invocand costurile de productie in crestere.


Compania isi propune sa mentina costurile la un nivel scazut, oferind un singur model, bazandu-se pe productia terta parte si folosind componente disponibile de la furnizori, inclusiv Vitesco si Hella, dupa cum a fost declarat  intr-un dosar de reglementare din noiembrie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA