Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW sustine Audi si Porsche pentru revenirea in Formula 1

Audi este gata sa ofere 556 de milioane de dolari pentru McLaren ca mijloc de a intra in Formula 1, in timp ce Porsche intentioneaza sa stabileasca un parteneriat pe termen lung cu Red Bull.



Sursa: autoblog.com


 


Grupul Volkswagen a deschis usa marcilor sale Porsche si Audi pentru a urmari sansele de a intra separat in cursele de Formula 1. Consiliile de supraveghere si conducere ale Grupului VW sustin planurile pentru ca marcile sa se alature potential concurentei inca din 2026, dupa cum a declarat VW. Grupul VW nu a mai fost implicat in F1, dar a lucrat cu Red Bull in campionatul mondial de raliuri. Porsche si Audi vor oferi mai multe informatii despre aceste planuri la o data ulterioara, a declarat un purtator de cuvant al VW.


Audi este gata sa ofere in jur de 500 de milioane de euro producatorului britanic de masini sport de lux McLaren ca mijloc de intrare, a declarat o sursa pentru Reuters saptamana trecuta, in timp ce Porsche intentioneaza sa stabileasca un parteneriat pe termen lung cu echipa de curse Red Bull.


Sursa: motorsport.com


CEO-ul McLaren Racing, Zak Brown, a spus acum ceva timp ca echipa de F1 „cu siguranta nu este de vanzare” si nu cauta alti parteneri de capital, dar ca au avut loc conversatii „foarte preliminare” cu VW. O decizie finala cu privire la participarea la F1 nu a fost inca luata, dupa cum a spus Audi. CEO-ul Porsche, Oliver Blume, a declarat luna trecuta ca marca are in vedere o intrare in F1.


Dominat in ultimii ani de Mercedes-Benz, F1 si-a conturat planuri de a deveni neutru in carbon pana la sfarsitul deceniului, ceea ce ar alinia sportul mai strans cu propriile obiective climatice ale VW. Decizia vine in timp ce VW se pregateste pentru o posibila listare a afacerii sale de automobile Porsche AG, planificata pentru al patrulea trimestru al acestui an, desi unele  surse au spus ca intrarea in cursele de F1 se va intampla probabil abia peste cativa ani.


Grupul VW se confrunta, de asemenea, cu impactul razboiului din Ucraina asupra finantelor sale, despre care actionarul principal al VW, Porsche SE, a declarat in martie, ca ar putea afecta si momentul listarii Porsche AG.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA