Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai raporteaza un profit modest in primul trimestru

Este posibil ca Hyundai Motor sa raporteze o crestere de 4% a profitului in primul trimestru in ciuda tuturor dificultatilor actuale din industrie.



Sursa: hyundai-motor.ro


Acest lucru ar putea fi posibil datorita castigurilor mult mai conservatoare, care va creste valoarea exporturilor si va compensa deficitul prelungit de cipuri, o scadere a vanzarilor in Rusia si cresterea costurilor materiilor prime. Un castig mai mic compenseaza o penurie prelungita de cipuri, o scadere a vanzarilor in Rusia si cresterea costurilor materiilor prime.


Pentru trimestrul incheiat la 31 martie producatorul de automobile sud-coreean este de asteptat sa raporteze un profit net de 1,11 miliarde de dolari, potrivit unui SmartEstimate Refinitiv extras de la 14 analisti, in crestere fata de anul trecut.


Dar analistii au spus ca deficitul global de cipuri continuu ramane o problema majora pentru Hyundai, care, atunci cand este grupata cu afiliatul Kia, se numara printre primii 10 producatori auto din lume daca luam in considerare criteriul vanzari.


Sursa: wall-street.ro


Productia Hyundai ar putea scadea si mai mult de lipsa altor piese, cele pe care le cumpara din China, unde multe fabrici au inchis din cauza blocajelor cauzate de COVID-19, au spus acestia.


„Un profit modest a fost un impuls cheie pentru Hyundai”, a spus Kim Jin-woo, analist la Korea Investment Securities. „Viteza deprecierii castigului a fost suficient de drastica pentru a compensa toate problemele, inclusiv deficitul de cipuri, o crestere a preturilor materiilor prime si vanzarile slabe in Rusia dupa invazia Ucrainei de catre Moscova”.


Wonul sud-coreean a fost cu aproape 7% mai slab fata de dolarul american in ianuarie-martie decat cu un an mai devreme, atingand un minim de aproape doi ani.


Vanzarile de masini produse la fabrica Hyundai din Rusia, destinate consumului intern, precum si exporturilor, au scazut cu aproape o treime in primul trimestru, au aratat datele de vanzari Hyundai. Hyundai, care detine impreuna cu Kia a doua cea mai mare cota pe piata auto din Rusia, dupa producatorul francez Renault, si-a suspendat operatiunile la uzina de asamblare din Sankt Petersburg pe 1 martie, invocand probleme cu livrarile de componente.


„Ar fi inevitabil ca Hyundai sa primeasca o lovitura din conflictul Rusia-Ucraina, pentru ca i-ar costa in continuare doar mentinerea operatiunilor in Rusia, in timp ce nu va putea vinde atat de multe masini”, a spus Kim.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA