Mercedes-Benz spune ca noua Clasa T, care imparte o platforma cu Renault Kangoo, se va distinge de concurenti prin caracteristici orientate spre confort.
Preturile pentru Clasa T vor incepe de la „sub 30.000 de euro”, cand va fi lansata anul acesta, a declarat marti Mercedes.
„Acest vehicul aduce Mercedes-Benz in segmentul de furgonete mici private”, a spus Mathias Geisen, seful unitatii de furgonete a Mercedes.
Initial, vor fi oferite un motor diesel si unul pe benzina, cu doua niveluri de putere, cu o versiune complet electrica care se va numi EQT inca in curs de dezvoltare, dupa spusele Mercedes.
Clasa T si varianta sa comerciala Citan se bazeaza pe platforma CMF C/D a Aliantei Renault-Nissan, pentru vehicule compacte si mijlocii. Ele impartasesc bazele, sistemele de propulsie si stilul cu Renault Kangoo si o varianta Nissan asteptata.
Mercedes nu a oferit mai multe detalii despre EQT, dar pentru versiunile full-electric, Renault a modificat panoul de podea al platformei CMF C/D si modulul din spate pentru a accepta o baterie de 44 de kilowati/ora. Cand vor fi lansate anul acesta, vor avea un motor electric de 75 de kilowati cu sase moduri de conducere. Autonomia va fi de 265 km, spune Renault, in comparatie cu autonomia actualei versiuni Kangoo ZE de 230 km.
Clasa T va fi disponibila initial cu cinci locuri, dar va fi oferit si un model cu sapte locuri cu ampatament lung.
In interior, Clasa T va folosi sistemul de infotainment MBUX al Mercedes, inclusiv controlul vocal inteligent „Hey Mercedes”. Consola centrala si panourile sunt tapitate cu Neotex, o piele artificiala folosita in gama de autoturisme EQ complet electrice a producatorului auto. Caracteristicile de lux includ ornamente exterioare cromate, o gama de sase culori metalice si elemente interioare negru lucios.
Producatorii de automobile au adaugat caracteristici de confort versiunilor pentru pasageri ale dubelor comerciale usoare in ultimii ani si au preluat vanzarile din segmentele de minivan, care s-au micsorat pe masura ce cumparatorii apeleaza la SUV-uri si crossover.
Furgonetele derivate din masini, asa cum sunt uneori cunoscute, s-au vandut mai mult decat in prima jumatate a anului 2020, potrivit datelor de la JATO Dynamics.
Mercedes si-a facut o nisa in furgonetele de pasageri de dimensiuni medii cu Clasa V, care porneste de la aproximativ 42.000 de euro in Germania si a fost un best-seller in sub-segment ca vehicul favorit pentru navetele la hotel si aeroport.
Cu toate acestea furgonetele mici si cu aerodinamica lor slaba, s-au dovedit a fi un obstacol pentru emisiile grupului de la Stellantis, care a declarat anul acesta ca va vinde doar versiuni complet electrice ale dubelor de la Citroen, Peugeot si Opel/Vauxhall.
Printre alti concurenti ai Clasei T, Volkswagen nu ofera versiuni complet electrice ale camionetei mici Caddy, directionand in schimb cumparatorii catre ID Buzz. Ford va introduce versiuni complet electrice ale furgoanelor sale Transit Courier si Transit Connect, incepand cu 2024.
Clasa T va fi construita in fabrica Renault din Maubeuge, nordul Frantei, unde a investit 450 de milioane de euro pentru pregatirea noilor autoutilitare si cresterea productiei. Colaborarea este una dintre putinele joint-ventures ramase intre Renault Group si Mercedes in cadrul unui acord inceput in 2010.
Similar Articles
28 April 2022
sfat achizitie , auto , mercedes , mercedes electric , stiri , stiri auto , aproape masini , pareri , skoda , motoare