Ford spune ca noua furgoneta electrica E-Transit Custom va avea o autonomie de 380 km, una din cele mai mari din clasa.

Sursa: leaseplan.com

Noua versiune complet electrica a camionetei Ford Transit Custom va avea o autonomie de 380 km cand va fi pusa in vanzare anul viitor, a spus Ford.

Ford a dezvaluit luni E-Transit Custom, cu mult inaintea gamei mai largi de furgonete Custom cu motoare cu ardere interna, programata sa fie prezentata in septembrie. Ford va construi, de asemenea, o versiune a Transit Custom pentru Volkswagen la fabrica sa de productie din Kocaeli, Turcia. Versiunea Ford va intra in productie in a doua jumatate a anului viitor, a spus producatorul auto.

Ford nu a comentat detalii tehnice despre E-Transit Custom, cu exceptia faptului ca a dezvaluit gama sa si a spus ca va include o caracteristica care va permite proprietarilor sa alimenteze instrumente electrice de la bateria de la bord.

„Cea mai bine vanduta duba din Europa tocmai a devenit electrica”, a declarat Hans Schep, seful diviziei de vehicule comerciale a companiei in Europa, Ford Pro, intr-un comunicat. „Acesta este un moment decisiv pentru operatorii de vehicule comerciale din Europa si o alta realizare extrem de semnificativa a ambitiilor noastre Ford Pro.”

Sursa: ford.ro

Noul model va fi oferit alaturi de noua furgoneta electrica mare E-Transit, care tocmai a fost scoasa la vanzare. Versiunea VW va fi marcata ca Transporter, ca parte a unei aliante industriale intre cele doua companii, anuntata in 2019.

E-Transit Custom va fi una dintre cele patru autoutilitare complet electrice si trei autoturisme noi, complet electrice, pe care Ford intentioneaza sa le lanseze pana in 2024. Celelalte autoutilitare electrice vor include o versiune Tourneo Custom pentru pasageri, o duba mica Transit Courier disponibila din 2024 si construita la Craiova, in Romania. Ca parte a parteneriatului sau cu VW, Ford va construi, de asemenea, o versiune a noului sau pick-up Ranger pentru Volkswagen, cu emblema Amarok.

VW va furniza Ford o versiune a camionetei sale compacte Caddy. Ford a prezentat versiunea duba de pasageri Tourneo in octombrie anul trecut si a spus ca duba va ajunge la o data ulterioara, fara a fi specificata. Transit si Tourneo Connect vor fi construite alaturi de Caddy la fabrica VW din Poznan, Polonia.

Prima masina complet electrica a Ford construita in Europa va fi un crossover de dimensiuni medii care va intra in productie la Koln, Germania, anul viitor. Crossover-ul va folosi platforma electrica MEB a Grupului Volkswagen care sta la baza modelului VW ID4, printre alte modele ale Grupului VW.