Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Seful VW Diess vede o cursa stransa cu Tesla

,,Tesla este mai puternica decat ne asteptam. Va fi o cursa stransa, dar nu vom renunta la ea”, a declarat CEO-ul VW Group, Herbert Diess.



Sursa: topcarnews.net


Grupul Volkswagen se confrunta cu un drum dificil pentru a-si atinge obiectivul auto-impus de a deveni cel mai mare vanzator de vehicule electrice din lume pana in 2025, a declarat luni CEO-ul Herbert Diess, recunoscand astfel ca rivalul Tesla a fost mai puternic decat se astepta.


„Va fi o cursa stransa, dar nu vom renunta la ea”, a declarat Herbert Diess la conferinta Financial Times Future of the Car 2022. „Trebuie sa spun ca nu ne asteptam ca principalul nostru concurent din SUA sa fie atat de rapid si de bine pregatit”, a adaugat el.


Diess a fost puternic criticat anul trecut pentru ca a evaluat regulat VW fata de Tesla si a evidentiat agilitatea si viteza companiei pentru a pune presiune asupra structurilor consacrate ale producatorului auto german.


Anul acesta, Tesla a deschis prima sa gigafabrica europeana langa Berlin, provocandu-i atat pe cei de la VW cat si pe colegii BMW si Mercedes-Benz, in timp ce Diess a spus ca se asteapta ca accelerarea Tesla sa fie o provocare.


Sursa: thehill.com


Diess a declarat ca inca mai vede o sansa ca VW sa reuseasca sa depaseasca Tesla si sa devina numarul 1 mondial pana in 2025, sustinand ca oferta sa de produse care acopera masini de lux si premium precum si marci de volum, este una mai mare.


Revenind la piata din SUA, unde VW doreste sa-si dubleze cota de piata la 10%, Diess a spus ca acest lucru va necesita o fabrica suplimentara, precum si productia locala de baterii, dar a respins ideea ca aceasta miscare se datoreaza supraexpunerii fata de China. Totusi, in urma cu aproape o luna, Diess declara ca VW isi construieste capacitati suplimentare pentru cablaje pentru Europa, in urma deficitului cauzat de razboiul din Ucraina, precum si transferul unor productii de masini in regiuni precum America sau China.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA