Mitsubishi L200 IV trebuia sa se tina dupa reputatia camionetei anterioare si uite ca a reusit sa ramana pe cai mari. Ma rog, mai degraba zis sus la stana si la releeele de telecomunicatii.

Puya este invidios pe Mitsubishi L200 IV. El canta doar „Sus pe bar”, pe cand Mitsubishi L200 IV canta sus pe stana sau sus la bazele de comunicatii si militare de pe munti. Primul L200 care a venit la noi in Europa a fost un echipament agricultural fenomenal, care functioneaza chiar si astazi. Sigur, costa atat de mult incat te intrebi daca proprietarii traiesc in regim semi-deschis la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

Doar ca numai Ion Iliescu este imun la trecerea timpului si L200 a trebuit sa se pensioneze si uite ca a venit urmatorul L200 care sa ia manerele de la roaba si sa care in continuare pastrama si branzeturi oricand, oriunde, pe orice fel de teren, pe orice fel de vreme.

Ce aduce nou L200 IV?

Nu mare lucru. Motoarele sunt aceleasi, cu exceptia benzinarului de 3.0 V6 care a fost inlocuit cu un 3.5 V6 ca sa fie siguri ca nu il va cumpara nimeni. In rest ramane vedeta dieselul de 2.5 TD, construit in colaborare cu cei de la Hyundai si Kia. De fapt, 2.5 TD-ul ramane propria si singura vedeta in Europa, pentru ca celelalte motoare au ramas populare prin America (Sud, Centrala si Nord) cat si A.S.I.A. dar se pare ca la noi in Europa nu s-a inghesuit lumea la camionete benzinare.

In rest avem doar dotarile minime cu care L200 putea trece clasa si putea fi vandut si anume avem scaune si in spate (doar ca in spate incap 4 oameni, nu 5 oameni cum scrie in brosura). Doar ca, in stilul caracteristic Mitsubishi, abia a reusit sa treaca clasa. E la fel de lipsita de dotari precum Ilinca Obadescu, pentru ca, la fel ca si Ilinca Obadescu, Mitsubishi L200 IV nu a venit aici ca sa isi arate formele, ci a venit ca sa faca treaba serioasa.

 

Motoare Mitsubishi L200 IV

Diesel

2.5 TD de 136 si 178 cai – De obicei gasesti un singur motor disponibil dar de obicei e ceva benzinar sau hibrid. Nu si in cazul lui L200, pentru ca L200 e o masina de fapte, nu vorbe si asta se vede prin oferta vasta de motoare. Sa revenim la acest motor. Un motor robust, capabil de multa munca, doar ca sta prost la sistemul de racire asa ca verifica mereu ca antigelul sa fie la nivel si asigura-te ca ii schimbi antigelul si pompa de apa la 2 ani, nu cand iti aduci aminte.

 

Probleme Generale Mitsubishi L200 IV

  • La fel ca si generatia anterioara, majoritatea camionetelor sunt rebuturile aduse din Anglea, dupa ce Johnny si-a terminat treaba la stana si trebuie sa isi cumpere ceva mai nou. Si a durat ceva timp, pentru ca Mitsubishi L200 IV venea cu o colosala garantie de 10 ani si/sau 200.000 de km.
  • L200 e o camioneta folosita intens in off-road si foarte putin pe asfalt, asa ca verifica foarte atent pe dedesubt masina de lovituri si rugina. A da, si verifica si daca diferentialul functioneaza si schimba-i lichidul cat de repede poti, pentru ca sigur nu a mai fost schimbat din 1857, atunci cand petrolul a fost descoperit pentru prima data in Trinidad.
  • Ca la orice Mitsubishi si masina japoneza de fapt, vopseaua se exfoliaza cu o patrime crema hidratanta si cu un aspect matasos si catiflet. L’Oreal – pentru ca meriti.
  • Mitsubishi L200 e genul de camioneta excelenta in off-road si slaba pe asflat, iar suspensia spate pe foi de arc functioneaza doar daca ai incarcatura in bena. Altfel va da din cur de parca ar fi cantareata intr-o trupa estivala.

 

 

Verdict Mitsubishi L200 IV

Daca ai nevoie de o autoutilitara cu care sa cari porci, pastrama, oi si alte obiecte contondente de fel, sus pe Rarau, Mitsubishi L200 IV ramane in continuare una din cele mai bune alegeri. Doar ca va trebui sa cauti multi si bine pana vei gasi un exemplar care sa nu fie abuzat si re-abuzat de parca a fost 1 saptamana in Tower of Lyndon.

 

Ce motoare recomand? Oare?