Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Legislatorii UE resping propunerea de renuntare la interzicerea motoarelor clasice in 2035

Grupurile din industrie au facut lobby catre parlamentari ca sa respinga obiectivul stabilit pentru 2035 de a interzice comercializarea motoarelor cu combustie interna.



Sursa: globalfleet.com


Legislatorii Uniunii Europene au votat pentru mentinerea interzicerii noilor masini cu motor cu ardere incepand cu anul 2035, in ciuda incercarilor grupurilor din industrie si politicienilor conservatori de a schimba propunerea.


Parlamentul European a respins miercuri un amendament care ar fi usurat obligatia producatorilor de automobile de a reduce emisiile cu 90% pana in 2035, in locul celor 100% propuse de Comisia Europeana anul trecut.

Legea nu este inca definitiva insa votul confirma pozitia parlamentului fata de viitoarele negocieri cu tarile UE cu privire la legea finala.


Daca se ajunge la un acord atunci, acesta inseamna in mod efectiv sfarsitul masinii cu motor cu ardere interna in Europa, marcand o revizuire radicala a unei forme de transport care a dominat mai bine de un secol. Ar fi, de asemenea, o victorie cruciala pentru agenda climatica a blocului european, sectorul transporturilor dovedindu-se unul dintre cele mai greu de decarbonizat.

Scopul interdictiei este de a accelera trecerea Europei catre vehicule electrice si de a incuraja producatorii de automobile sa investeasca masiv in electrificare, sprijinita de o alta lege a UE care va cere tarilor sa instaleze milioane de incarcatoare pentru vehiculele electrice, pentru a aborda si problema infrastructurii insuficiente de incarcare.


„Achizitionarea si conducerea masinilor cu emisii zero va deveni mai ieftina pentru consumatori”, a declarat Jan Huitema, negociatorul principal al parlamentului pentru aceasta politica.

Parlamentarii din Partidul Popular European conservator precum si alte grupuri de dreapta au incercat sa reduca interdictia, subliniind ingrijorarile cu privire la potentialele pierderi de locuri de munca in industrie.


Sursa: business-review.eu


Grupuri din industrie, inclusiv asociasia auto germana VDA au facut lobby catre parlamentari sa respinga tinta pentru 2035, despre care au spus ca a penalizat carburantii alternativi cu emisii scazute de carbon si este prea devreme pentru a se angaja, avand in vedere lansarea incerta a infrastructurii de incarcare.


Producatorii de automobile, inclusiv Ford si Volvo, au sustinut public planul de a opri vanzarile de masini cu motor cu combustie noi in Europa pana in 2035, in timp ce altii, inclusiv Volkswagen, urmaresc sa inceteze vanzarea de masini cu motor cu combustie in Europa pana la acea data.

Parlamentarii au votat, de asemenea, impotriva unui amendament care ar permite producatorilor de masini sa cumpere credite pentru asa-zisii e-combustibili. Acei combustibili sintetici, fabricati folosind dioxid de carbon captat, cu hidrogen produs din surse regenerabile, au fost promovati ca o modalitate de a mentine motorul cu ardere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA