Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis renunta la grupul de lobby european ACEA

Stellantis spune ca va parasi grupul de lobby ACEA pana la sfarsitul anului si va organiza propriul eveniment anual pentru a aborda problemele de mobilitate.



Sursa: autolatest.ro


Stellantis a declarat ca va parasi principalul grup de lobby auto din Europa, ACEA, pana la sfarsitul acestui an, ca parte a unei noi abordari a problemelor si provocarilor viitoare ale mobilitatii, inclusiv o renuntare la activitatea traditionala de lobby.


Producatorul auto, cu 14 marci de vehicule, a declarat luni ca planuieste un eveniment anual numit „Libertatea mobilitatii”, primul fiind programat pentru inceputul anului 2023. Scopul evenimentului este de a identifica „cum sa aducem libertatea curata, sigura si accesibila pentru mobilitate pentru societate in fata implicatiilor incalzirii globale.”


Evenimentul are loc in timp ce cele 27 de tari UE se pregatesc sa voteze o propunere care ar interzice vanzarile de noi masini cu ardere interna incepand din 2035.


„Intentionam sa cream un forum public in care contribuitorii sa se poata reuni pentru a aborda intrebarile cheie din jurul dezbaterii privind mobilitatea decarbonizata si pentru a oferi urmatorii pasi pe care sa-i luam impreuna”, dupa cum a spus CEO-ul Carlos Tavares intr-o declaratie.


Sursa: stellantis.com


Tavares este un fost presedinte al ACEA, care reprezinta cei 16 mari constructori europeni de masini, camioane si autobuze. Grupul nu include noi veniti precum Tesla si cateva marci asiatice, inclusiv Suzuki si Subaru. Stellantis ar fi primul producator auto cheie care se va retrage din grupul cu sediul la Bruxelles.


„In timp ce Asociatia Producatorilor de Automobile Europeni (ACEA) respecta decizia Stellantis de a-si retrage calitatea de membru al asociatiei la sfarsitul acestui an, regretam sa-i vedem plecand”, a declara grupul intr-un comunicat. „Ramanem angajati sa actionam ca o voce comuna puternica a producatorilor de masini, camioane, camionete si autobuze din UE.”


Sigrid de Vries , in prezent secretar general la grupul de lobby al furnizorilor CLEPA, va deveni director general la ACEA incepand cu luna septembrie.


Similar Articles

Scrie un raspuns