Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fuziunea Polestar SPAC genereaza un total de 850 de milioane de dolari

Polestar si Gores Guggenheim, reprezentantul companiei de achizitii cu scop special (SPAC), care intentioneaza sa fuzioneze cu producatorul de vehicule electrice, au declarat marti ca se asteapta ca acordul sa acumuleze cel putin 850 de milioane de dolari.



Sursa: reuters.com


Companiile prevad inchiderea fuziunii pentru joi, sub rezerva aprobarii actionarilor Gores Guggenheim. Daca se intampla acest lucru, lista Gores Guggenheim pe Nasdaq sub simbolul biletului GGPI va trece la noul simbol al companiilor combinate, PSNY si va incepe sa tranzactioneze in New York, vineri.


Polestar a anuntat pentru prima data planurile de a se lista ca o companie publica pe Nasdaq cu Gores Guggenheim in septembrie, anul trecut.


Companiile au mentionat in comunicatul lor de marti ca alegerile preliminare de rascumparare sunt de asteptat sa atinga un maxim de 25%. Cu cat numarul este mai mic, cu atat este mai bine pentru rascumparari iar acest lucru arata ca actionarii lui Gores Guggenheim sustin fuziunea, potrivit unei surse.


„A avea rascumparari limitate in acest mediu macro provocator este o performanta incredibila si vorbeste despre puterea marcii Polestar, precum si despre convingerea ridicata pe care o au investitorii nostri in potentialul Polestar”, a spus presedintele Gores Guggenheim, Alec Gores, in comunicat.


Pana acum anul acesta, SPAC-urile au o rata medie de rascumparare de 83%. Doar trei dintre cele 42 de fuziuni finalizate in 2022 au avut o rata de rascumparare sub 50%, potrivit sursei.


Sursa: insideevs.com


„Suntem mandri de impulsul pe care Polestar l-a creat in ultimele cateva luni si asteptam cu nerabdare finalizarea asteptata a fuziunii noastre de afaceri in aceasta saptamana”, a adaugat Gores.


Polestar, care este o subsidiara a Volvo Cars, incheie in aprilie un acord cu gigantul de inchirieri Hertz, pentru a furniza pana la 65.000 de vehicule alimentate cu baterii in Europa si SUA. Contractul pe cinci ani ar trebui sa reprezinte venituri potentiale de peste 3 miliarde de dolari pentru startup-ul vehiculelor electrice, dupa cum a declarat o sursa pentru Automotive News Europe pentru publicatia sora Automotive News.


CEO-ul Polestar, Thomas Ingenlath, a numit listarea in asteptare „un moment de hotar pentru companie”, care se asteapta sa creasca vanzarile la 290.000 pana in 2025 de la 29.000 anul trecut si sa atinga pragul financiar de rentabilitate in 2023.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA