Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dolby si Dirac cauta sa extinda divizia audio dincolo de Nio

Pionierul american al tehnologiei de sunet Dolby si specialistul suedez in audio digital Dirac, cauta sa-si extinda divizia audio de conectoare in-car, la producatorii auto europeni si nord-americani, dupa ce au castigat afaceri cu startup-ul chinez Nio.



Sursa: infotatile.com


Vicepresedintele Dirac, Lars Carlsson, care este seful departamentului de dezvoltare a afacerilor auto, a declarat despre companie ca este pregatita sa faca anunturi de afaceri legate de marci suplimentare cu privire la utilizarea tehnologiei si isi propune sa ofere un camp sonor mai echilibrat pentru toate locurile.


Primul vehicul echipat cu tehnologia Dirac/Dolby va fi ET7. Berlina emblematica electrica, care si-a facut debutul mondial in China in ianuarie 2021, este un rival pentru Tesla Model S.


ET7 isi va face debutul european in acest an, cu sistemul complet de sunet imersiv Dolby/Dirac 7.1.4 cu Dolby Atmos ca standard. Sistemul Nio include 23 de difuzoare si un amplificator cu 20 de canale cu o putere totala de iesire de 1.000 de wati.


Cele patru canale principale folosesc o matrice de difuzoare cu trei cai, driver pentru tonuri medii si bas, un subwoofer si patru difuzoare deasupra capului.


Algoritmii de optimizare audio ai lui Dirac sunt utilizati in combinatie cu platforma audio imersiva Dolby Atmos pentru a crea o experienta de sunet surround calibrata cu atentie la aspectul interior al vehiculului.


Compania masoara 16 pozitii pe scaun pentru fiecare difuzor pentru a gasi echilibrul optim al sunetului, asa-numitul punct dulce pentru pasagerii din interior, o sarcina ingreunata de numarul de difuzoare pe care producatorii de automobile le impacheteaza in vehiculele lor.


„O cabina de masina este deosebit de complexa cu toate suprafetele reflectorizante si diferite materiale”, a spus Carlsson de la Dirac. „Amprenta acustica a fiecarei masini este diferita.”


Procesarea digitala a semnalului ajuta la depasirea provocarilor acustice inerente masinilor, inclusiv pozitionarea suboptima a subwooferelor in spate, precum si suprafetele reflectorizante care pot tulbura sunetul.


Sursa: audioxpress.com


In ciuda provocarilor acustice pe care le au vehiculele, Ruediger Fleischer, manager de produs Dirac pentru automobile, a declarat ca masina este un mediu ideal pentru a incerca o experienta de sunet captivanta bazata pe natura incapsulata a unui cockpit de avion.


„Ceea ce are nevoie acum este ca materialul sa fie inregistrat si codificat in mod corect, astfel incat sa il puteti reda cel mai fidel in acest mediu”, a spus el. „Acesta este ceea ce face sistemul atat de interesant pentru redarea in vehicule.”


El a adaugat sunt asteptate provocari suplimentare pe masura ce tehnologia vehiculelor autonome avanseaza si configuratiile interioare devin mai flexibile, inclusiv scaunele din randul din fata care se pot roti inapoi. „Acest lucru va face ca intreaga reprezentare acustica a masinii sa fie diferita”, a declarat Fleischer, „pentru ca dintr-o data nu mai exista acea scena frontala stricta, care in zilele noastre este tabloul de bord fizic.”


Similar Articles

Munteanu Ioana

27 June 2022

D'ale Șoselei , Stiri



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA