Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Peugeot 1007 ( 2005 – 2009 )

Cand am delirat despre Peugeot 107, am zis ca motivul principal al existentei acelui articol este ca sa imi ofere sansa de a vorbi despre succesori. Iar unul din ei este Peugeot 1007.



Chiar daca Peugeot 1007 a fost lansat cam in acelasi timp cu triada livrarilor, Citroen C1 – Toyota AygoPeugeot 107, abordarile sunt diferite. Mai mult decat atat, chiar si platformele sunt diferite, pentru ca Peugeot 1007 e construit pe platforma de Citroen C3 si 206 deci inceputul nu e asa de bun. Dar totusi Peugeot 1007 a fost inspirat din triada livrarilor pentru ca s-a vrut a fi masina perfecta de oras.


Si le-a reusit?


Nu a fost masina perfecta de oras, dar a fost destul de aproape, mult mai buna decat Smart ForTwo sau Toyota IQ (da, si aici scriu IQ in loc de iQ). Si, la fel ca masinile astea construite special pentru oras, 1007 a fost un esec economic. De fapt, Peugeot 1007 a fost cel mai mare dezastru economic pentru Peugeot dintre toate masinile. Dar nici Toyota IQ nu a fost vreun succes, in 2014 vanzand doar 2 modele (nu glumesc) si in 2015 3 modele pana au inchis taraba.


 



Care este ideea lui 1007?


Practic, toata ideea si punctul principal de vanzare a lui 1007 (ai putea spune ca singurul punct de vanzare) este dat de usile glisante, actionate electric. Da, actionate electric, ca sa nu iti rupi mainile ca dubitarii cu Vito. Nu, tu doar apesi pe un buton de la cheia masinii si usile vor glisa singure. Iar asta inseamna ca ai un avantaj in oras pe cat de stupid, pe atat de genial. Da, Smart ForTwo e mai scurt si se parcheaza usor, dar in cazul lui 1007 ai avantajul imens ca nu mai esti dependent de spatiul in parcare in sensul ca trebuie sa te gandesti daca mai poti iesi din parcare. Ai patit vreodata sa parchezi undeva si sa vezi ca nu poti deschide portiera si ramai blocat(a) si apoi iti dai seama ca trebuie sa pleci si sa cauti alt loc, simtindu-te mizerabil ca atunci cand ai intrebat-o pe tipa aia daca vrea sa iasa cu tine la o cafea si ea te refuza? Delia sa stii ca in continuare vreau sa te invit la cafea, chiar daca acum ai inel pe deget.


Pe langa faptul ca ai usi glisante deci ai o intreaga lume a posibilitatilor de parcare, Peugeot 1007 ofera si 4 locuri pe bune si e o masina suficient de inalta incat si Ghita Muresan ar incapea lejer, si l-ar putea avea pasager si pe Cabral. Dar numai daca aleg motoarele de 1.6, pentru ca alea de 1.4 sunt la fel de insuficiente ca salariul.


 



Motoare Peugeot 1007


Benzina



  • 1.4 MPI de 75 si 88 cai – Dap, avem clasicul 1.4 rup asfaltu din grupul PSA, si e o motor decent pentru oras si sincer nici nu ai nevoie de mai mult. Singura problema notabila este la suportii motor care se uzeaza prematur, dar aia costa 10 lei bucata deci nu vei la fel de in gaura ca aia care si-au pierdut banii prin metoda Candy.

  • 1.6 MPI de 110 cai – Sincer nu inteleg neaparat de ce ai cumpara motorul asta, pentru ca nu e o masina de drum lung si masina devenea prea scumpa pentru ce oferea. In schimb singurul motiv real ca sa optezi pentru motorul asta era cutia semi-automata, dar pe care personal nu o recomand.


Diesel



  • 1.4 HDi de 67 cai – Nu. Injectoare, distributie, pompa de apa, pompa de ulei si tot neamul lor care vor imbogati mecanicul doar pentru ca ai ales un motor diesel mic, gandidu-te la consum. Dar nu te-ai mai gandit la costurile de reparatii.

  • 1.6 HDi de 110 cai – Daca intradevar ai nevoie de un Peugeot 1007 cu care sa mergi la drum lung, atunci asta e dieselul pe care sa il alegi. Am discutat pe larg despre vestitul 1.6 HDi pentru ca a fost montat pe aproape orice, de la Mazda 3 la Citroen C4 la Peugeot 407 la Ford Focus asa ca nu mai insist.


 


 



Probleme Generale Peugeot 1007



  • Usile alea glisante actionate electric fura mult curent si asta inseamna ca o sa ai probleme constante cu bateria. Plus ca in momentul in care se vor strica, mult noroc ca sa le repari. Ca de ieftin nu se va pune problema.

  • Este o masina strict de oras. Plus ca e si inalta iar la prima curba te vei rasturna. Si nici insonorizarea nu e foarte buna.

  • Fiind construit pe platforma de 206, trebuie sa vorbesc si despre puntea spate care rugineste.

  • E un model rar, foarte rar, iar asta inseamna ca piesele se vor gasi greu si scump. Poate ca nu o sa ai nevoie de mecanici specialisti, dar unele piese clar vor fi scumpe.


 


 



Verdict Peugeot 1007


Peugeot 1007 a fost un esec economic pentru ca era foarte scump, ca doar usile alea glisante si actionate electric nu sunt ieftine. Totusi, a fost o masina de oras, cu mult inaintea timpului sau si nu imi vine sa cred ca am scris 800 de cuvinte despre o masina construita complet in jurul conceptului de usi glisante in loc de portiere. Merita unul in caz ca vrei o masina de oras? Absolut, fara dubiu.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina iti ajunge si 1.4 MPI de 88 de cai, iar pentru diesel doar 1.6 HDi de 110 cai.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA