Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia anunta o strategie noua de vanzari

Dacia, marca romaneasca a Renault, spune ca o trecere in segmentele compacte va fi o portita spre o gama larga de cumparatori.



Surs: romania-insider.com


Dupa ce a cumparat pachetul majoritar de actiuni la marca romaneasca din epoca sovietica in 1999, Renault a folosit Dacia ca rampa de lansare pentru proiectul sau Logan, o masina mica care a subminat concurenta cu mii de dolari.


Dacia a vandut 7,5 milioane de masini de la lansarea Loganului, in 2004, iar anul acesta este al treilea cel mai bine vandut brand pentru cumparatorii privati din Europa. Formula sa „design to cost”, care se bazeaza pe utilizarea a tehnologiei existente a Aliantei Renault-Nissan si pe productia cu salarii mici in Romania si Maroc, a condus la marje impresionante, desi Renault nu dezvaluie cifre exacte.


Acum, Renault recalibreaza formula Dacia. „Preturi incredibil de scazute” dar si „cel mai bun raport calitate-pret” este inclus.


Ar putea parea o schimbare subtila, dar directorii Dacia declara ca reflecta o miscare a tuturor grupurilor socioeconomice pentru a face cumparatorii mai atenti, avand in vedere preocuparile legate de schimbarile climatice si sustenabilitate, inflatie si costurile energiei si pandemia de coronavirus.


Dacia a prosperat in ultimul an, care a fost marcat de deficitul de semiconductori si de incertitudinea economica. Sandero, cel mai bine vandut al marcii, s-a clasat pe locul al doilea pe segmentul masinilor mici in prima jumatate a anului 2022, potrivit cifrelor Dataforce.


O trecere in segmentele compacte, departe de masinile mici, care a inceput anul acesta odata cu lansarea crossover-ului cu sapte locuri Jogger, va creste numarul de potentiali cumparatori al marcii la 13 milioane de la aproximativ 5 milioane, a declarat CEO-ul marcii, Denis Le Vot.


„Aceasta este o noua etapa in istoria noastra”, a declarat Le Vot, in timp ce a dezvaluit conceptul de buggy electric Manifesto si a aratat noul logo Dacia dar si brandul dealer-ului. Le Vot a spus ca Dacia va beneficia in continuare de o autonomie sporita in cadrul grupului, inclusiv 3.000 de ingineri dedicati exclusiv marcii.


Sursa: carscoops.com


Noul brand, inclusiv un logo alb „sulita”, ornamente decromate si culori exterioare inspirate de salbaticie, sunt menite sa sublinieze robustetea si fiabilitatea.


,,Ideea este de a schimba perceptia Dacia de la o marca pur de buget la una care va atrage cumparatorii care doresc  un raport calitate/pret”, a completat Le Vot.


Nu este clar, totusi, care va fi strategia de electrificare a marcii, minicar Spring EV, importata din China, este singurul sau model electrificat  dar directorii si-au exprimat increderea ca trenurile de propulsie EV vor scadea suficient din pret pentru a pastra baza de clienti fideli ai Dacia. (60% dintre clienti sunt cumparatori repetati) in urmatorii ani.


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA