Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Smart Roadster ( 2002 – 2006 )

Smart Roadster. A venit. A facut zgomot. A plecat. Merita in schimb sa il cauti in 2022?



Da si nu. Din punct de vedere economic, Smart Roadster a fost un dezastru pentru Mercedes si din acest motiv a fost pensionat destul de repede. Ca si prim cumparator, Smart Roadster iarasi a fost un esec pentru ca a costat foarte mult, nu a fost foarte fiabil si s-a depreciat in asa hal incat viteza era comparabila cu viteza cu care cad sacii de cartofi din pod.


Si spun viteza pentru ca viteza a fost una din problemele principale ale lui Smart Roadster. Avem doar un 0.7 Turbo luat de pe Smart ForTwo, aveam 80 de cai si cam atat. Daca vroiai 90 sau 101 cai, deja te duceai in stratosfera si intrai in zona SLK de preturi.


Merita in schimb sa cumperi un Roadster la mana a doua?


Daca gasesti unul functional, absolut. Smart Roadster e una din cele mai ieftine de cumparat si intretinut roadster-e de pe piata, iar cu 3000 de euro poti cumpara unul in stare decenta. Ceea ce este foarte, foarte putin pentru un roadster. Atentie, roadster, nu coupe. Coupe e CLK pentru ca are 2+2 locuri, un roadster e SLK sau SL sau Z3 sau Z4. Da, masini de care nu auzi prea des si pe care le vezi si mai rar, de obicei conduse de oameni cu foarte multi bani. Asadar Smart Roadster e cel mai ieftin roadster pentru varsta lui. Mai este primul SLK care e mai ieftin, dar e si mai ieftin.


Lucrurile incep sa isi revina in schimb. Pentru ca avem un roadster care e ieftin de cumparat si de intretinut, pana la una din cele doua cauze fatale. Are o cutie semi-automata care e semi-comoda, iar faptul ca are doar 70 de cai inseamna ca te poti distra si in limita legala. Si apoi vine motivul principal pentru care ai cumpara asa ceva – aspectul. Sa fim seriosi, nu te va interesa fiabilitatea sau performantele sau costurile de intretinere. Arata foarte bine, iar doar pentru asta multa lume o cumpara.



 


 


Motoare Smart Roadster


0.7 Turbo de 80, 90 si 101 cai – Motorul per total e fiabil si nu are probleme specifice, atata timp cat ii schimbi uleiul la timp si pui ulei de calitate, nu ce iti permiti dupa ce iti calculezi bugetul. Singura problema reala e cutia semiautomata care nu e nici agila (pentru ca e Smart, nu Opel), nici confortabila.


 



Probleme Generale Smart Roadster



  • Senzorul ABS este o problema pe care toti posesorii de masini din Europa din 2005 isi amintesc cu nostalgie.

  • Prelata nu e 100% etansa si ploua in masina. Si nici chederele de la masina. Si nici oglinzile. Iar apa se poate infiltra ori pe la modulul SAM ori pe panoul de sigurante si in ambele cazuri inseamna decesul masinii si dauna economica.

  • Frana de mana tine dar pana la un anumit punct sau o anumita panta. Asa ca nu te arunca la pante prea curajoase.



Verdict Smart Roadster


Ai putea spune ca Smart Roadster e o masina de unica folosinta si ai putea argumenta asta. Alternativ poti sigila si lipi tot ce inseamna cheder si crapatura pe unde se poate infiltra apa. Dar astea sunt detalii tehnice. Sa fim seriosi, nu vei cumpara un Roadster pentru specificatiile tehnice. O vei cumpara pentru aspect, iar la banii pe care ii cere un Roadster in ziua de azi, e foarte greu sa arati mai fashion pe mai putini bani. Ramane doar discutia daca poti sa incapi in masina.


 


Ce motoare recomand? 1.9 TDI de 131 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA