Volkswagen Group cauta un investitor care sa preia fabrica sa din Kaluga, la sud-vest de Moscova, unde productia a fost oprita la scurt timp dupa inceputul razboiului dintre Rusia si Ucraina.
VW a spus ca analizeaza diverse scenarii pentru viitorul afacerii sale in Rusia si ca o optiune a fost sa vanda activele unei terte parti. Nu a fost luata inca o decizie, dupa cum a declarat VW pentru Automotive News Europe intr-un comunicat.
Potentiala vanzare a fost raportata pentru prima data de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. Prabusirea probabila a cererii locale, considerente practice si mai multe motive joaca un rol in decizie, a raportat ziarul.
Consiliul de supraveghere al Grupului VW si-a dat seama ca, in aceste circumstante, o pauza grea este singura optiune.
In iunie, un inalt oficial al Ministerului Industriei din Rusia a raportat ca se asteapta ca vanzarile de masini sa se reduca la jumatate in 2022, pe masura ce industria auto a tarii se confrunta cu probleme de aprovizionare.
La deschiderea festiva a fabricii din 2009 au participat Martin Winterkorn, pe atunci CEO al VW si intr-o anumita masura, Vladimir Putin, care a laudat „productia patriotica” pe care producatorul german de automobile a inceput-o in tara prin construirea unor modele precum VW Tiguan si Skoda Octavia.
La scurt timp dupa inceputul razboiului in februarie, VW oprise deja productia si vanzarile in Rusia. Si-a incheiat parteneriatul cu producatorul rus de automobile Gaz, care a produs cateva modele VW in calitate de producator contractual la mica fabrica de asamblare Nijni Novgorod la est de Moscova.
Raportul este cel mai recent dintr-o serie de decizii de afaceri cu care s-au luptat producatorii de automobile de la inceputul razboiului, care a afectat lanturile de aprovizionare si a dus la un val de sanctiuni impotriva Rusiei.
Luna trecuta, Toyota a declarat ca isi va inchide fabrica din Rusia din Sankt Petersburg si ca o poate vinde. Fabrica construieste Camry si RAV4, dar nu mai produce masini din martie. Alti giganti din industrie raman ezitand sa faca o miscare decisiva, inclusiv furnizorul Continental, care, la fel ca VW, opereaza o fabrica in Kaluga.
Dupa o oprire initiala a productiei, corporatia din Hanovra a reluat productia de anvelope acolo. Motivul invocat a fost evitarea „consecintelor penale” pentru angajatii locali.
Raportul FAZ spunea ca Continental se vede hartuita de justitia rusa, care insista ca cererea locala sa fie satisfacuta.
Evitata de multi furnizori de cand a invadat Ucraina, Rusia depune eforturi pentru a intensifica productia interna in diverse sectoare, inclusiv industria auto. Tara planuieste sa cheltuiasca 526 de milioane de dolari in acest an pentru a stimula productia de piese auto si pentru a inlocui importurile.
Similar Articles
20 October 2022
auto , baterie auto , benzina , electric , aproape masini , pareri , probleme , motoare , europa , rusia