Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chrysler Crossfire ( 2003 – 2008 )

Afara e tuns gardul, inauntrul leopardul. Pe afara e americanu, pe interior e neamtul. Chrysler Crossfire – Amor A La Americana.



Nascut dar nu crescut din prima generatie de Mercedes SLK, Chrysler Crossfire a fost Amor A La Americana. Un pumn in fata industriei de roadstere, Chrysler Crossfire era in esenta un Mercedes SLK cu 30-40% mai ieftin, chiar daca era cam 80% construit la comun cu piesele de SLK. Asta pentru ca in 2004 se lanseaza a doua generatie de SLK, iar nemtii au vrut sa mai faca un ban cinstit pe spatele primului SLK si au vandut americanilor platforma. Asa ca americanii s-au pus pe treaba. Nu este masina sportiva cu care te-a obisnuit primul SLK, ci este o masina de confort si drum lung, ca a doua generatie de SLK. In stilul american, avem dotari aruncate standard ca la lautari. Sistem audio Harmann Kardon, keyless entry ( in 2003 ), scaune de chele, volan de chele, scaune cu memorie si spoiler in spate, retractabil electric. Standard.


 



Motoare Chrysler Crossfire



  • 3.2 V6 de 215 cai – In esenta e acelasi 3.2 V6 de pe Mercedes SLK si sunt interschimbabile si compatibile. Un motor per total fiabil, doar ca trebuie mentionat faptul ca are 4 catalizatoare si le mananca pe toate. A da, si majoritate componentelor sunt la dublu, pentru ca e un motor V6.

  • 3.2 V6 Turbo de 320 cai – Acelasi 3.2 V6, dar cu tratament special din partea AMG. Disponibil doar pe comanda speciala, motorul asta este atat de rar incat e mai probabil sa vezi un bugetar muncind in weekend. Sau sa il vezi pe Dani Mocanu fara tatuaje. Sau pe Roxana Ionescu fara bust.


 



Probleme Generale Chrysler Crossfire



  • Nu ai roata de rezerva dar cel mai probabil nu ai nici panica legata de subiectul asta.

  • Suspensia de origine Chrysler e buna in curbe dar slaba pe confort. Plus ca ai jante pe 18 pe fata si pe 19 pe spate asa ca vei simti fiecare groapa la fel cum vei regreta fiecare gura de mancare indiana pe care ai servit-o azi la pranz si care acum te-a legat de buda de parca te-ar sechestra. Ai ramas fara baterie la telefon. Ai citit prospectele de pe toate bidoanele din baie. Dar tu inca nu ai terminat. Ce spuneam?

  • Interiorul american isi spune cuvantul. Da, arata bine, dar e construit cu acelasi entuziasm cu care lucreaza un angajat pe minimul pe economie, in weekend. Asa ca te poti astepta ca in unele locuri sa se mai decojeasca plasticul ieftin cum numai americanii stiu sa il faca.


 


 



Verdict Chrysler Crossfire


Nu a fost succesul comercial la care s-au asteptat americanii, dar Crossfire ramane o masina pentru cei care vor un roadster diferit, de parca oamenii care cauta roadster nu vor ceva diferit inca de la inceput. Poate ca daca n-ar fi venit cu un 3.2 benzina de inceput, care sa te abuzeze la taxe mai ceva decat Pomohaci daca ai fi fost mic, poate ca s-ar fi vandut in numere mai mari. Dar cand vii doar cu motoare verticale si opturi americane, e putin probabil ca sa se inghesuie lumea. De asta si SLK a venit cu un 1.8 Kompressor, care s-a vandut in numere decente.


 


Ce motoare recomand? Avand in vedere ca pe mobile.de sunt doar 2 Crossfire 3.2 Turbo in momentul redactarii acestei calamitati literare, am sa recomand 3.2 V6-ele aspirat pentru ca e singurul. Da, stiu ca a existat si un 5.4 V8 dar ala e mai degraba proiect decat masina de serie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA