Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW cere amanarea standardelor de emisii Euro 7

Producatorii de automobile, printre care si VW, riposteaza impotriva propunerii de reglementari Euro 7 privind emisiile despre care sustin ca sunt prea costisitoare.



Sursa: insideevs.ru


Volkswagen a cerut ca implementarea noilor standarde UE de emisii sa fie impinsa cel putin pana in toamna anului 2026, cu putin peste un an mai tarziu decat era planificat, cu scopul ca toate masinile noi sa indeplineasca standardele pana in toamna anului 2027.


VW ar putea indeplini acest termen, cu conditia ca legea sa intre in vigoare la jumatatea anului 2024, acordand producatorilor de masini un preaviz de doi ani pentru a incepe implementarea standardelor planificate si trei ani pentru a-si acoperi intregul parc nou, a spus Volkswagen intr-o declaratie.


Tarile si parlamentarii Uniunii Europene vor negocia in acest an propunerile Euro 7 privind limitele mai stricte pentru emisiile auto si pentru camioanele si autobuzele grele, inclusiv oxidul de azot si monoxidul de carbon.


Producatorii de masini europeni lupta impotriva reglementarilor propuse privind emisiile despre care sustin ca sunt prea costisitoare si imposibil de implementat cu viteza la care se asteapta Comisia Europeana.


Cu toate acestea, Comisia sustine ca masurile sunt necesare cat mai curand posibil pentru a reduce emisiile nocive in timp ce masinile cu motor cu combustie vor fi interzisesi scoase din uz.


Sursa: whichcar.com.au


Asteptand ca noile norme sa fie implementate din iulie 2025, ar duce la o oprire a productiei pentru multe modele pe parcursul mai multor luni in toata Europa, dupa cum a declarat VW.


Alte aspecte ale regulamentului, cum ar fi limitarile privind particulele mici de la franare si uzura anvelopelor, ar trebui amanate, a spus Volkswagen, fara a furniza o data.


„Sunt necesari cativa ani”, se arata in declaratie, subliniind lipsa furnizorilor sau a productiei industrializate de anvelope care sa indeplineasca noile cerinte.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA