Aproape Masini

Acum avem si magazin online

EV crossover Smart #3 va fi lansat in Europa in 2024

Smart va lansa #3, un crossover complet electric compact in stil coupe, in Europa, la inceputul anului viitor, alaturandu-se celui de-al doilea ca parte a gamei reinnoite a marcii sub controlul comun Mercedes-Geely.



Sursa: insideevs.com


La fel ca #1, un mic SUV crossover, #3 foloseste arhitectura SEA a lui Geely. Acesta a fost dezvaluit luni in timpul Salonului Auto de la Shanghai si va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Munchen din septembrie. Desi masinile sunt similare, #3 este considerat un model compact, iar rapoartele din China sugereaza ca va avea lungime similara cu Volkswagen ID4, cu aproximativ 4.600 mm lungime.


Smart, un joint venture 50-50 intre Mercedes-Benz si Geely, spune ca #1 este un „coupe sport utilitar” cu aspect premium si sportiv. La fel ca #1, va fi construit in China si exportat in Europa.


Marca face tranzitia de la masini de oras foarte mici dezvoltate de Mercedes, cum ar fi ForTwo cu doua locuri, care va continua sa fie disponibil ca vehicul electric in Europa.


Smart planuieste sa lanseze alte modele dupa #3, a declarat directorul general al Europei Dirk Adelmann. „Obiectivul nostru a fost intotdeauna sa raspundem nevoilor multiple si in schimbare de mobilitate. Prin urmare, Smart va continua sa-si extinda familia de produse pentru a oferi o varietate de masini care se potrivesc in mod optim diferitelor grupuri de clienti si stiluri de viata.”


Adelmann a declarat luna trecuta pentru Automotive News Europe ca va lansa un nou model pe an pana in 2027, cand va avea o gama de cinci sau sase modele.


Sursa: en.wheelz.me


El a adaugat ca Smart isi rezerva desemnarea #2 pentru un viitor minicar care ar putea inlocui in cele din urma ForTwo. Masina de oras cu doua locuri va continua sa fie construita pana in primavara anului 2024 in Hambach, estul Frantei, intr-o fabrica pe care Mercedes-Benz a vandut-o startup-ului off-road britanic Ineos Automotive in decembrie 2022.


Interiorul modelului #3 are o consola centrala inalta in plansa de bord, cu trei orificii de aerisire circulare mari si un ecran tactil central de 12,8 inchi in fata si in centru. Micul panou de instrumente orizontal este asezat jos in plansa de bord pentru a imbunatati vizibilitatea.


#1 este disponibil in doua versiuni, un model standard cu un singur motor si o versiune de performanta Brabus cu doua motoare si tractiune integrala. Raza de actiune pentru numarul 1 este de pana la 440 km (273 mile). Modelul de baza are un pret de aproximativ 40.000 de euro in Europa, modelele Brabus fiind de aproximativ 48.000 de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA