Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Carieră în domeniul auto: importanța unui atestat profesional de conducere

Un permis de conducere îți poate oferi mai multe beneficii, pe lângă posibilitatea de a manevra un vehicul pe drumurile publice. Acesta îți poate oferi un loc de muncă. Dar pentru a putea activa în domeniul auto este nevoie de un certificat în plus pe lângă permisul de conducere.



Ai nevoie de un document care să garanteze anumite aptitudini dobândite de tine de-a lungul timpului. Fie că vorbim de transport persoane sau transport marfă, există mai multe atestate profesionale care au acest scop și care te pot „recomanda” diverselor companii de servicii auto.


Un lucru foarte important de reținut este că un atestat profesional de conducere nu este util doar pentru transporturile rutiere. Acesta este atribuit și persoanelor care se ocupă instruirea auto, de managementul de transport și de alte activități.


Pentru că atestatele sunt foarte importante, Școala Teo a redactat acest articol despre categoriile de atestate profesionale care te pot ajuta să începi o carieră în domeniul transporturilor.


Cum se obține un atestat profesional de conducere


Deși sună ca și când ar sta la baza unui proces complex, atestatele se obțin destul de ușor. Tot ce trebuie să faci este să urmezi o pregatire și să susții mai apoi un examen. Obtinerea unui astfel de certificat este un procedeu similar cu obtinerea unui permis auto. Desigur, înainte de a te înscrie la una din categoriile de cursuri, trebuie să te asiguri că ești eligibil.


În cazul în care îndeplinești condițiile specifice, este necesar să îți pregătești actele pentru înscriere. În primul rând copie a cărții de identitate și o copie a permisului de conducere. În funcție de atestate, poți avea nevoie de un permis categoria B sau categoria C, care să fie emis de cel puțin 2 ani. Pe lângă aceste acte, vei mai avea nevoie și de aviz medical, aviz psihologic, cazier auto și cazier judiciar.


Promovarea examenului diferă în funcție de categoria aleasă. Pentru a menține atestatele ARR și ADR, șoferii trebuie să obțină, periodic, anumite puncte pentru formare profesională continuă.


Tipuri de atestate profesionale


După cum poate bine știi, atestatele profesionale de conducere sunt împărțite pe categorii, care diferă în funcție de scop, dar și de tipul de permis auto. Indiferent de categoria din care face parte atestatul, procedeul este același, iar scoala și cursurile de calificare profesională sunt obligatorii.


Iată câteva dintre categoriile de atestate profesionale pentru care poți aplica.


Atestat pentru transportul de persoane



Acest tip de atestat profesional de conducere se referă la transportul alternativ și poate fi util pentru a deveni șofer Uber, Bolt sau pentru orice altă firmă de ride sharing. Atestatul este obligatoriu pentru a putea activa în domeniu și nu este cerut doar de companiile de taxi, ci și de lege.


Există anumite conditii pentru a urma cursurile de instruire pentru obținere a atestatului de transport de persoane. În principiu, trebuie să ai cel puțin 21 de ani și un permis de categoria B de cel puțin 2 ani. De asemenea, trebuie să nu fi fost implicat în accidente rutiere și să ai cazier judiciar fără înscrisuri. Promovarea examenului constă în rezolvarea unui chestionar de 20 de întrebări, din care cel puțin 14 trebuie să fie corecte.


Avantajele unei cariere în domeniul de transport de tipul taxi sunt diverse: poți cunoaște oameni noi, îți poți îmbunătăți aptitudinile de comunicare și poți obține bonusuri substanțiale pe lângă salariul de bază.


Atestat pentru transport marfă și transport agabaritic



Există o serie de oportunități pentru cei ce doresc să activeze în domeniul transporturilor de marfuri. Cei care au un permis de conducere categoria C pot să obțină atestatul CPC, mai exact Certificatul pentru Competență Profesională destinat transportului de mărfuri.


Atestatul CPC este obligatoriu pentru toți operatorii de transport, fiind impus în codul de legislatie rutiera al Uniunii Europene. Toți șoferii care conduc un vehicul cu masa maxima autorizată mai mare de peste 3,5 tone au nevoie de un astfel de atestat.


Cei care transportă marfa de dimensiuni de gabarit depasit trebuie să obțină un atestat diferit față de cel CPC. Atestatul pentru transport agabaritic poate oferi oportunități de carieră diferite: operator profesionist de marfa, manager de flotă, reprezentant vânzări etc.


Alte tipuri de atestate profesionale


Există și alte certificate de atestare auto pe care pasionații de șofat le pot dobândi. Șoferii îndrăzneți pot obține un atestat profesional de conducere pentru transportul de mărfuri periculoase. cum ar fi substanțele chimice, gazele comprimate, explozivii și alte substanțe radioactive.


Atestatele profesionale pentru a transporta animale (CAPTAV) sau colete (ATR) sunt alternative pentru cei care nu vor să activeze în domeniul de transport auto de persoane. Există, de asemenea, un atestat pentru transportul de persoane cu handicap, dar și pentru transportul pe platformă.


Ai nevoie de un atestat profesional de conducere? Intră pe Vreaupermis.ro


Alege unul din pachetele de cursuri disponibile pentru a obține un atestat profesional de conducere, oferite de Școala Teo. Îți oferim sprijin în cazul în care dorești o carieră prosperă în industria profesionala de transporturi, prin metode de predare eficiente.


Dacă ai întrebări legate de înscriere, obținerea atestatului, modul în care se desfășoară cursurile de pregătire sau modalități de promovare a examenului, atunci intră pe www.vreaupermis.ro și poți afla mai multe detalii.



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA