Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Nissan Micra K13 ( 2010 – 2016 )

Nissan Micra K13 e episodul III din lung metrajul Nissan Micra european. Fiecare zi e buna da’ se termina prost, una pe fata, una pe dos, da, stiu, da’ nu cunosc. Un om sensibil intr-o lume de rechini e inutil, inceteaza, inceteaza sa mai fii copil.



Primul Micra european a fost genial, fiind un fel de Brusli pentru ca a rezistat tuturor si a fost infrant doar de rugina din interior, altfel ar fi fost si astazi relevant. De fapt, inca mai vezi pe strazi prima generatie de Micra. Apoi a venit a doua generatie, care a fost o caterinca genetica. Am o prietena careia i-a luat Micra-ul foc pe pod. Din pacate nu s-a inspirat de la Bahoi si nu a sarit de pe pod. O masina de unica folosinta, pentru oameni de unica folosinta. Stai, nu asta.


Si iata ca am ajuns la Nissan Micra K13. La fel ca si Tiida si Swift, Nissan Micra K13 e o masina simpla pe care nu au promovat-o deloc. Doar ca, spre deosebire de Swift, Micra K13 nu s-a vandut prea bine pentru ca Nissan era prea ocupat ca sa vanda Qashqai si Juke pe banda rulanta, cel putin in Europa. Sigur, Micra K13 s-a descurcat destul de bine pe plan international, dar in Europa Micra a fost creat si tratat cu un nivel de efort demn de un bugetar, sau de un lucrator pe minimul pe economie intr-o zi de sarbatoare nationala si care nu va fi platit suplimentar pentru acea munca.


Asta pentru ca la nivel international ai cate un motor pentru toata lumea, dar la noi saracul Micra a primit doar motorul de 1.2 benzina de pe Logan si motorul de 1.2 turbo care a fost marul discordiei dintre Nissan si Renault si unul din motivele principale pentru care alianta s-a dus pe apa sambetei, la fel ca si planul meu de a construi o statuie din bronz, in marime naturala, care sa descrie formele perfecte ale Simonei Patruleasa. Planul din pacate a fost naruit pentru ca pana acum eram platit de catre Oculta si acum am fost deconspirat de catre comunitatea Honda si am ramas ca la dentist – cu banii luati si cu dureri.


Asadar ramanem cu motorul de 1.2 benzina care vine cu un modest 80 de cai dar care e tot motorul de care ai nevoie pentru masina asta sincer. Interiorul aduce mult a Aygo II, are forma de cort deci vor incape si cei mai inalti dintre noi si vine cu toate dotarile de care ai nevoie, adica aer conditionat, 4 stele NCAP si servodirectie. E genul de masina care ar putea fi expusa si vanduta lejer intr-un supermarket, atunci cand pe lista de cumparaturi ai si o masina care e transport de oras si atat.


 



Motoare Nissan Micra K13


Benzina



  • 1.2 MPI de 80 cai – Dupa cum spuneam, motorul de baza de pe Micra K13 e si cel mai abundent din cele 4,5 anunturi ( acel 0,5 e dat de o masina avariata din Ungra, Brasov) si e tot motorul de care ai nevoie. Fiind acelasi motor ca cel de pe Logan II, motor care a fost chinuit de catre taximetristi la fel cum sunt eu chinuit cand ma uit la stirile Kanal D si nu prezinta Simona Patruleasa, care poate sau poate sa nu sufere de problema consumului de ulei. In orice caz, motorul asta a ajuns la kilometraje astrale sub capota lui Logan, kilometraje pe care un Micra nu le va atinge vreodata.

  • 1.2 Turbo de 98 cai – Daca in cazul motorului aspirat problema consumului de ulei e 50%50, in cazul lui 1.2 T-GDI problema e mai degraba 80%20. Dupa cum spuneam si in articolul despre Qashqai, motorul asta a fost marul discordiei dintre Renault si Nissan. Ciudat este ca 1.2 TCe, versiunea Renault, nu consuma ulei, iar versiunea Nissan 1.2 T-GDI consuma. Este ca si cum as bea o bere Stejar la Copac si nu as avea nimic, apoi as merge si as bea Stejar acasa si m-as pisa pe mine instant.


 



 


Probleme Generale Nissan Micra K13



  • Ambreiajul de carton e o tema comuna la Nissan, de la Micra la Navara. Dar cum au reusit sa puna un ambreiaj prea slab chiar si pentru un benzinar aspirat de 80 de cai si 1198 cmc, e peste mine.

  • Cutia automata CVT se strica de fiecare data cand intra in echivalentul treptei IV asa ca evita cutia X-Tronic la fel cum evita romanii limba romana. Sigur, te-ai putea interesa pe internet si ai gasi si o cutie automata clasica in 4 trepte, dar acea cutie a fost disponibila pentru Micra canadian, ce avea disponibile si motoarele de 1.5 si 1.6 benzina aspirat. La fel cum si imaginea de coperta e Nissan Micra Nismo, cu un benzinar aspirat de 116 cai.

  • Suspensia pe spate cedeaza la fel cum si eu cedez presiunii sociale si accept provocarea de a trage prelandez pe nas si de a traversa Bucurestiul pe ruta Vitan – Lacul Morii, inot.


 



 


Verdict Nissan Micra K13


Daca te raportezi la piata europeana, Nissan Micra K13 e un electrocasnic pe roti si atat. Nimic mai mult. Un electrocasnic ce a fost calcat in picioare de Sandero / Logan, care si ele erau electrocasnice pe roti dar erau considerabil mai ieftine (fiecare 100 de euro conteaza in gama asta de pret). Pe plan international in schimb a fost o masina reusita care s-a construit in 7 fabrici din 7 tari diferite si a fost vanduta in 160 de tari. Nissan Micra K13 e ca acel coleg tacut de la munca despre care nu stii nimic pentru ca e prea anost, asta pana afli exact cat de mare e acest micro-car usor umflat. Pentru ca e o masina mica, simpla, fiabila si relativ ieftina. Iar masinile de genul asta intotdeauna au avut succes pe plan international. Nu in Europa unde vrem ceva mai de Doamne ajuta, dar pe restul globului.


 


Ce motoare recomand? Versiunea aspirata de 80 de cai e tot motorul de care ai nevoie pentru un Micra K13.


Scrie un raspuns
  • Andrei

    2024-04-29 14:31:20

    Asa misto putem face de orice masina..eu zic ca problema e cine si cum o intretine…poti avea si Masseratti daca nu o intretii..

  • Andrei

    2024-04-29 14:31:20

    Asa misto putem face de orice masina..eu zic ca problema e cine si cum o intretine…poti avea si Masseratti daca nu o intretii..

  • Andrei

    2024-04-29 14:28:14

    Nu e chiar asa rau Micra,eu am de 4 ani ,am facut 68 mii km,si nu am treaba cu ambreaj sau punte spate..

  • Andrei

    2024-04-29 14:28:14

    Nu e chiar asa rau Micra,eu am de 4 ani ,am facut 68 mii km,si nu am treaba cu ambreaj sau punte spate..


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA