Noul CEO Citroen , Thierry Koskas, si-a stabilit un obiectiv de 1 milion de vanzari anuale pana in 2025, dintre care 700.000 in Europa si o cota de piata de 5% in Europa.
Thierry Koskas, care este si seful departamentului de vanzari si marketing la compania-mama Stellantis, isi propune sa obtina o cota de 5% in Europa.
Brandul Stellantis a pierdut cota de piata si vanzari in ultimii ani. Vanzarile au scazut cu 16,4% in Europa (inclusiv Marea Britanie, Norvegia, Islanda si Elvetia) in 2022, pe o piata generala care a scazut cu 4,3%, potrivit cifrelor Dataforce.
Precum si alte marci Stellantis, Citroen a suferit de dificultati de logistica, inclusiv o lipsa grava de soferi de camion, a spus Koskas. El a adaugat spunand ca aceste probleme au fost rezolvate, iar vanzarile Citroen au crescut oarecum in acest an, desi castigul marcii de aproximativ 3% pana in aprilie a ramas in urma pietei generale, care a crescut cu peste 17%.
Cota de piata a Citroen a fost de 3,4% la sfarsitul lunii aprilie, conform grupului de lobby ACEA, o scadere de 0,5 puncte procentuale fata de aceeasi perioada din 2022. Cota sa de piata era de 5% in 2013 si de 6% in 2010.
Koskas este un director de lunga durata al Grupului Renault, care a condus vanzarile si marketingul acolo pana cand s-a mutat la PSA Group in 2019, inainte de fuziunea cu Fiat Chrysler pentru a crea Stellantis.
Koskas a spus ca prima lui sarcina este sa consolideze Europa printr-un efort „Inapoi la 5” pentru a recastiga cota de piata si spera ca acest nivel poate fi atins pana la sfarsitul anului 2023.
Acest impuls include rezolvarea problemelor de logistica, oferte de finantare „competitive” inclusiv 199 euro pe luna pentru modelul e-C4 compact full electric si o gama de modele revizuita cu un e-C4 cu autonomie mai lunga, un SUV compact C5 Aircross mild hybrid de 48 de volti si un sistem de propulsie hybrid plug-in de 180 CP pentru crossover-ul mediu C5 X si C5 Aircross.
De asemenea, el intentioneaza sa creasca vanzarile Citroen in afara Europei la 30% de la 22% in 2022. Pietele cheie de peste mari sunt India unde Citroen este marca principala Stellantis si are o fabrica de asamblare care construieste doua modele, America Latina, Africa de Nord si Turcia.
Alte miscari vor include o simplificare generala a gamei, niciun model neavand mai mult de trei niveluri de echipare, comparativ cu pana la cinci in prezent si noi identitati de dealeri cu noul logo al marcii, de inspiratie retro.
Koskas a descris pozitia Citroen pe piata ca fiind „unicata”, deoarece cuprinde o gama larga de modele, de la cvadriciclul Ami la crossover-ul emblematic C5 X pana la cel mai bine vandut business de furgonete comerciale.
El a respins ideea ca Citroen ar trebui sa fie o marca „low cost” care ar putea concura direct cu Dacia a Grupului Renault. „Suntem in centrul pietei”, a spus acesta.
Privind in perspectiva, modelele care urmeaza sa fie lansate in urmatorii ani includ inlocuitori pentru SUV-urile mici si mijlocii C3 si C5 Aircross. Este probabil ca designul sa fie influentat de masina Oli, care era un SUV robust de tip Jeep, care foloseste pe scara larga materiale reciclate si durabile. Citroen a anuntat deja ca succesorul C5 Aircross va fi complet electric si va fi construit in Franta.
„Veti gasi elemente ale lui Oli in viitoarele Citroen”, a declarat acesta.
Similar Articles
21 June 2023
achizitie , auto , stiri , aproape masini , pareri , probleme , motoare , stellantis , europa , citroen