Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla anunta construirea celei mai mari fabrici de masini din Europa

Tesla cere aprobarea autoritatilor germane pentru a face schimbari majore in fabrica din Berlin.



Sursa: insideevs.com


Tesla planuieste schimbari radicale la fabrica sa de langa Berlin, inclusiv extinderi ale productiei de celule de baterie, indicand faptul ca planurile de accelerare raman in curs, in ciuda unei recente schimbari in atentia asupra extinderii in SUA.


Tesla vrea sa dubleze capacitatea anuala la 1 milion de masini si sa adauge 100 de gigawati/ora de productie de baterii la o fabrica, care a fost deschisa in martie 2022 in Gruenheide, la 35 km (22 mile) sud-est de Berlin.


Modificarile prezentate in cerere ar trebui sa devina operationale in prima jumatate a anului 2024, potrivit documentelor.


Acestea includ construirea unui laborator de testare a celulelor bateriei si extinderea reciclarii apei. Modificarile includ, de asemenea, extinderi sau modificari ale partilor existente ale instalatiei, cum ar fi atelierul de presa si atelierul de vopsire, precum si construirea de noi elemente, cum ar fi o unitate de depozitare a materialelor.


Tesla s-a confruntat cu obiectii din partea localnicilor, in principal cu privire la impactul asupra mediului si utilizarea apei. Compania a incercat sa atenueze preocuparile locale cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.


Pentru extindere, Tesla s-a angajat sa nu foloseasca nicio capacitate suplimentara de apa, ci sa recicleze cei 1,4 milioane de metri cubi de apa pe care este autorizat sa ii foloseasca.


Localnicii au pana la jumatatea lunii septembrie sa depuna obiectii la cele mai recente propuneri.


Sursa: ft.com


Cand va ajunge la viteza, fabrica ar avea o productie mai mare decat uzina Volkswagen din Wolfsburg, care are o capacitate anuala de 800.000 de vehicule, dar a construit doar 400.000 de masini anul trecut.


In prezent, Tesla produce aproximativ 5.000 de masini pe saptamana in Grunheide si nu a furnizat un calendar pentru cresterea productiei.


Tesla a declarat in luna februarie a acestui an ca asambla module de baterii la fabrica si se pregateste sa produca electrozi, dar nu a inceput inca sa faca acest lucru, deoarece isi concentreaza productia de celule in SUA pentru a beneficia de subventii oferite in temeiul Legii de reducere a inflatiei.


Documentele spun ca Tesla va produce celule cu litiu-ion in Gruenheide pentru a fi utilizate in masini electrice si sisteme de stocare a energiei in diferite locatii de pe glob, extinderea pentru a include testarea celulelor, noi zone pentru amestecarea materialelor si „toate celelalte procese si componente pentru productia de anozi si catozi”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA