Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes E Class W213 ( 2016 – 2023 )

Acum ca s-a terminat productia, putem vorbi despre Mercedes E Class W213, care in traducere libera este cel mai bun S Class pe care il poti cumpara.



As fi zis ca daca bei cateva beri talpa nu iti vei da seama care e diferenta dintre C Class, E Class si S Class. Dar apoi mi-am dat seama ca nu ai nevoie nici macar de alcool pentru ca alcoolul dauneaza grav plictiselii. Se pare ca Mercedes Benz a reusit sa depaseasca Audi la capitolul masini care arata la fel. Daca Audi A4 arata ca un A6 mai mic care la randul sau arata ca un A8 mai mic, intre C Class si E Class si S Class nu iti dai seama.


Pai si cum imi dau seama daca masina e E Class sau Gyanni Geambasu Cailor de Curse imi trage teapa cu un C Class?


Te uiti la faruri. Daca are o singura banda led e C Class, daca are doua e E Class si daca are trei benzi e S Class. Foarte util sfat. La fel de utila ca vorbele lui Catalin Stefan Ion, mai ales cand spune ca de cate ori deschide fereastra, de atatea ori o inchide la loc. Urca-te pe usa sa te bat in cuie.


Pe langa asta E Class e mai mare decat C Class si are un interior mult mai apropiat de S Class, iar de aici treaba se impute mai tare decat atunci cand intra in birou un coleg de munca faimos pentru atitudinea lui de cacanar. Il cunosti. Sau o cunosti, pentru ca in ziua de azi trebuie sa fii considerent si sa faci incluziune sociala pentru toti cei care se lauda cu ce au si ce fac si ce dreg chiar daca sunt rupti in fund. Si care nu merg la terasele pentru „cei de jos” pentru ca la salariile lor medii pe economie ei sunt cineva si nu mai incap pe usa de la ATATEA FUMURI SI UMBLA CU NASUL ATAT DE SUS INCAT ISI POT MIROSI COLONUL SI EU NU MA STERG NICIODATA LA FUND PENTRU CA O PERSOANA CARE FACE CURATENIE IN CASA INTOTDEAUNA ASTEAPTA MUSAFIRI.


Pe bune acum, nu mai are rost ca sa iti cumperi un S Class daca nu ai de gand sa iti iei sofer personal si nu ai nevoie de acei 6 metri patrati din spate. Si inainte E Class-ul era un S Class pe care il conduci tu, dar cu generatia W213 diferentele dintre S si E sunt si mai mici. Acum ai conducere autonoma, suspensie pe perne, camera radar ce analizeaza gropile si adjusteaza in timp real suspensia pentru ca tu sa nu simti nimic, poti porni masina din telefon si o lista de optiuni demna de lista de asteptari pentru Dacia 1310 in vremurile de glorie ale lui Ceausescu.


 



Motoare Mercedes E Class W213


Benzina



  • 1.6 Turbo M274 DE16 LA de 156 cai – Nu. E un „da” pentru CLA si masinile in general mai mici, dar pentru E Class e ca si cum l-ai pune pe Cosmin Selesi ca sa il care in spate pe George Dorin Andreescu.

  • 2.0 Turbo M274 DE20 LA de 184, 208 si 242 cai – Motorul de 2 litri in schimb e decent. Doar ca este ca berea Stejar – foarte bun, fara probleme dar imposibil de gasit. Daca gasesti unul in schimb merita cumparat.

  • 3.0 V6 Twin-Turbo M276 DE30 LA de 362 si 396 cai – Un motor american, construit pentru americani pentru ca acolo nu prea le pasa lor de diesel si in statele unde oamenii isi permit asa ceva, dieselurile sunt interzise. Si da, acest motor este inrudit cu Pentastar-ul V6 de la Chrysler pentru ca pe atunci Daimler era concesionat catre FCA (Fiat-Chrysler Association).

  • 3.5 V6 Twin-Turbo M276 DE35 LA de 326 cai – Dar sa trecem la treaba. M276-ele e o evolutie a lui M272 deci nu mai avem faimoasa problema a axului balansier. Avem in schimb o pompa de inalta presiune care cedeaza (ca alte motoare verticale cu opturi e-germane si figuri paranormale). Avem si injectie directa care se contamineaza cu depuneri de carbon si trebuiesc curatate valvele si galeria de admisie. Si cam atat. Un motor mult mai fiabil decat ce-a fost.

  • 4.0 V8 Twin-Turbo M177 DE40 LA de 571 si 612 cai – Te-ai gandi ca un 4.0 V8 cu 2 turbine si 600 de cai va fi un chin pe partea de intretinere. Si ai gresi, pentru ca Mercedes in general face motoare V8 fiabile si opturi orizontale. Singura problema reala la motorul asta este ca sta mai inghesuit decat un turist intr-o garsoniera la Untold pentru care a platit 200 euro/noapte. Ceea ce tehnic nu e problema ta ci a mecanicului, pana iti da factura de manopera cand deodata devine problema ta.


Diesel



  • 1.6D OM654 DE16 G SCR de 160 cai – Disponibil doar cateva luni intre 2019 si 2020, aceasta iubire de o vara.

  • 2.0D OM654 DE20 SCR de 150, 191 si 242 cai – Care era in esenta versiunea pentru copii a lui 2.0D, ultimul diesel al celor de la Mercedes. Un motor foarte complex dar per total fiabil. Tarziu in viata va dezvolta probleme cu tachetii hidraulici si cu depuneri de carbon pe valve, dar per total e un motor matur si posibil tot motorul de care ai nevoie.

  • 3.0D OM642 si OM656 de 254, 282 si 340 cai – Daca ar fi o melodie, ar fi 5Gang – Tank pentru ca aceasta bicicleta premium a satului Mercedes si-a demonstrat fiabilitatea. Sigur, raman in continuare cu garniturile injectoarelor si intinzatoarele distributiei ce trebuiesc schimbate in mod regulat, dar per total e un motor la capat de dezvoltare si implicit fiabil.


 



Probleme Generale Mercedes E Class W213



  • Motoarele diesel sunt la fel ca Doru Octavian Dumitru – au fost bune prin anii ’90 si maxim 2000, dar acum le-a trecut vremea si nu mai au loc pe piata. Normele de poluare le-au pus in brate instalatia AdBlue si senzorul de noxe, iar ambele se strica la Mercedes. Incepem cu pompa de AdBlue si cu instalatia de AdBlue in general, care trebuie alimentata doar cu AdBlue de la reprezentanta Mercedes altfel se strica pompa. Si trebuie mereu sa ai bidonul de AdBlue la tine, pentru ca fara AdBlue motorul nu mai porneste. Apoi mai este senzorul de noxe care masoara in timp real nivelul de noxe din atmosfera si adjusteaza parametrii motorului. Cu alte cuvinte, e ca reclama de la Teletech – Laser Frate! Si nu trebuie sa iti spun ca se va strica mai des decat stomacul dupa ce bei bere si mananci pepene.

  • Foarte, foarte multe electronice si e imposibil sa nu se strice ceva deci obisnuieste-te cu check engine constant in bord. La fel, atunci cand cumperi masina trebuie sa verifici absolut orice buton si functie. Mentiuni speciale pentru modelele non-facelift pana in 2020, sistemul de comenzi vocale e instalat in infotainment si daca se strica una se strica ambele. Inca una si ma duc, sistemul Mercedes ME nu functioneaza mereu, se conecteaza la telefon si pornesti masina din telefon.

  • De fapt nu ma duc, mai stau. Varianta decapotabila cantareste 585 de tone si mananca frane la fel cum mananc eu curent de la pistolul taser cu electrosoc in fiecare vineri seara.

  • Suspensia poate fi pe perne de aer si compresorul inevitabil se va strica si nu va fi bine. Sau poate fi doar o problema de software. In orice caz va fi scump.


 



Mercedes E Class W213 Verdict


Decalajul dintre E Class si S Class e atat de mic incat chiar nu mai vad de ce merita sa platesti in plus pentru un S Class. Repet, daca nu esti vreun VIP si ai nevoie de spatiul din spate pentru ca lucrezi in timp ce soferul te plimba la urmatoarea sedinta, nu ai nevoie de S Class. Iar ca masina de familie, un E Class break inca rezista pe piata. Se pare ca Mercedes s-a intors la origini si face vapoare pe roti care pun accentul pe confort si nu pe sport, pentru ca prin 2010 o cam luase razna.


 


Ce motoare recomand? Benzinarul M274 turbo de 2 litri si 184 de cai e tot benzinarul de care ai nevoie, dar motorul de baza ramane dieselul de 2 litri de 190 cai pentru E Class.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA