Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford amana lansarea Explorer EV in Europa

Ford amana lansarea pe piata europeana a Explorer, primul sau model de volum complet electric din regiune, cu aproximativ sase luni.



Sursa: wired.com


In loc sa ajunga in showroom la inceputul anului viitor, SUV-ul compact este acum programat sa fie lansat in vara lui 2024.


Ford a citat noile standarde europene pentru baterii drept motiv pentru intarziere.


„Ford sprijina viitorul standard european pentru vehiculele electrice, deoarece este in conformitate cu filozofia noastra interna de a furniza vehicule de inalta calitate si sigure clientilor nostri din intreaga lume. Aceasta inseamna ca noul Explorer va fi livrat clientilor din vara anului 2024,” a declarat Purtatorul de Cuvant al Ford pentru Automotive News Europe.


Cu toate acestea, viitorul standard „100.3/ ECE-R 100.3” este cunoscut in industrie de mult timp. Oamenii din industrie suspecteaza ca intarzierile in Explorer au un alt motiv. Motivul ar putea fi faptul ca dezvoltarea de noi vehicule electrice la Ford in Europa si America de Nord nu este sincronizata.


Ford se electrizeaza in Europa mai repede decat in ​​SUA. Producatorul auto a declarat ca gama sa de autoturisme din Europa va deveni complet electrica pana in 2030, cu cinci ani inaintea termenului limita impus de Uniunea Europeana de a interzice vanzarea noilor masini cu motor cu combustie.


Pentru a obtine rapid noi BEV-uri pentru piata de masa pe piata europeana, Ford foloseste platforma MEB a Grupului Volkswagen, care sta la baza VW ID4 pentru Explorer si pentru un SUV similar in stil coupe, care va folosi suporturi comune cu VW ID5.


Sursa: electrek.co


Ford construieste vehiculele electrice bazate pe MEB la fabrica sa din Koln, Germania. Fabrica a produs anterior masina mica Fiesta, care a fost intrerupta din productie.


Urmatoarea generatie de masini electrice cu baterie a producatorului auto va folosi o noua platforma definita de software dezvoltata in SUA. Primele masini care folosesc noua platforma vor ajunge in SUA in 2025.


Ford a declarat ca va construi masini complet electrice de pe platforma pentru Europa, la fabrica sa din Valencia, Spania, de la mijlocul deceniului.


Seful Ford pentru masini de pasageri in Europa, Martin Sander, a declarat intr-un interviu pentru Automotive News Europe ca masinile de pe aceasta platforma vor fi lansate in Europa dupa SUA, dar nu a dat un calendar specific.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA