Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Piata auto din Germania va avea o crestere modesta in 2023

S&P se asteapta ca piata auto din Germania sa ajunga la aproximativ 2,8 milioane de masini in acest an, fata de 2,7 milioane in 2022.



Sursa: bloomberg.com


In ciuda scaderii actuale a cererii, piata germana de masini noi este probabil sa creasca in acest an, potrivit analistilor de la S&P Global Mobility.


„Piata nu sustine cresterea din prima jumatate a anului, dar ne asteptam sa ajunga la aproximativ 2,8 milioane de autoturisme in anul curent”, a declarat Martin Benecke, senior manager la S&P Global Mobility, fost IHS Automotive.


Anul trecut, inmatricularile germane au ajuns la 2,7 milioane de vehicule. Benecke se asteapta ca piata germana sa creasca usor, pana la 2,9 milioane de autoturisme anul viitor.


Pe termen lung, piata nu va atinge cota pre-pandemica de 3,6 milioane atinsa in 2019. „Daca lucrurile merg bine, poate ajunge la alte 3 milioane de autoturisme. Dar nu mai mult”, a spus Benecke.


Inmatricularile germane au crescut cu 18%, pana la 243.277 vehicule in iulie , stimulate de o crestere cu 69% a vanzarilor de masini complet electrice.


Inmatricularile au crescut cu 14%, pana la 1,64 milioane in primele sapte luni, deoarece producatorii de automobile au eliminat restanta creata de lipsa aprovizionarii si cererea mai scazuta in timpul pandemiei.


„Industria avea un inventar imens, dar a fost procesat foarte repede”, a spus Benecke.


El se asteapta ca piata sa se reduca semnificativ pana la sfarsitul anului, deoarece clientii isi reduc cheltuielile din cauza inflatiei ridicate si a incetinirii cresterii globale.


Sursa: ft.com


Producatorii de automobile au nevoie urgent de comenzi din nou, dar se confrunta cu provocari in atragerea cumparatorilor in showroom-uri, deoarece masinile mai mici, la preturi mai mici sunt eliminate, deoarece tehnologia necesara pentru a face vehiculele sa indeplineasca reglementarile privind emisiile le face neprofitabile.


Benecke a spus ca masinile din segmentele accesibile au disparut aproape complet. Spre exemplu, anterior consumatorii puteau cumpara un Ford Fiesta cu 12.000 de euro (13.000 de dolari), dar masina nu mai este construita.


Problema se va agrava pe masura ce producatorii de automobile isi electrizeaza flotele, concentrandu-se pe masini mai mari, cu o marja mai mare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA