Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Kia Picanto II ( 2011 – 2017 )

Nu stiu daca sa spun ca e un Multipla mai mic, dar Kia Picanto II a fost un succes decent pe plan international si aproape inexistent la noi in Europa. Ce se intampla doctore?



Nu pe bune, CSID atunci cand bei si iti faci nevoile, iti faci nevoile continuu? De ce atunci cand faci „huuu” iese aer rece pe gura si cand faci „hooo” iese aer cald? Cam la fel sta si povestea dintre Kia Picanto II si Hyundai i10, pentru ca de aici incepe asaltul coreean asupra pietei din Europa. Pana acum masinile coreene erau doar masini de spalat pe roti (la propriu in cazul celor de la Daewoo) dar in 2010 incepe asaltul coreean pentru ca ei au inteles ca daca vrei sa vinzi o masina in Europa, trebuie sa vii cu o masina europeana. Cel putin prin 2010 pentru ca astazi vremurile stau altfel si toate se intampla pentru ca branzeturile Del nu au mai fost gasite si de aici ne ducem in jos. Asa ca aceasta generatie de Hyundai i10 si Kia Picanto a fost proiectata in Germanezia, pentru Germanezia, doar ca ei s-au gandit si la faptul ca daca lansezi aceeasi masina de doo ori o sa ai probleme pentru ca se vor manca intre ele, o lectie pe care nu au trebuit sa o studieze pentru ca s-a vandut foarte clar in ograda VW unde Skoda si Seat au mancat vanzarile vedetei VW asa ca s-au hotarat ca Hyundai i10 sa ia piata din Europa si Kia Picanto II sa se ocupe de partea internationala a lucrurilor. De fapt, daca stau sa ma scobesc in fun…asta, stau sa ma gandesc, cam asta a fost strategia generala pentru Hyundai-Kia, Hyundai fiind axat pe piata europeana cu i10, i20, i30, Kona si Tucson iar Kia pe international cu Stonic, Picanto, Rio si Sorento.



Cum iti dai seama care e i10 si care e Picanto?



  • In primul rand aspectul, desi probabil ca ti-ai dat seama pana acum de acest lucru. Desi Kia Picanto este ceva mai mic decat i10 pentru ca Picanto a fost construit special pentru a se incadra in dimensiunile de kei car / micro car din Japonezia si celelalte tari unde se taxeaza in functie de dimensiune si nu dupa cat de mare si de poluant e motorul. La fel cum exista si tari unde impozitul se calculeaza in functie de cat cantareste masina, pentru ca un Picanto (care e mai usor decat i10 si Sandero) si un Discovery chinuie asfaltul in moduri total diferite. La noi in Romanistan in schimb cred ca poti spune ca un Polo polueaza cat un Discovery, daca au filtrele de particule si EGR-urile anulate.

  • Si cam tot am vorbit despre filtre de particule si EGR-uri, Kia Picanto nu are motorul diesel de 1.1 care se regaseste pe Hyundai i10. Nu am inteles neaparat de ce ai merge cu un i10 diesel dar e bine de stiut ca ai aceasta optiune, iar daca ai versiunea fara filtru de particule efectiv e mai ieftin decat transportul in comun. De alta parte Kia Picanto II are versiuni flex-fuel si GPL pentru motorul de 1.0, motorul flex-fuel fiind pentru Brazilia si functioneaza cu benzina si etanol. Si daca tot vorbim despre motoare verticale cu figuri orizontale si opturi e-germane, Kia Picanto II are si o cutie automata de tip CVT disponibila, pe langa clasicul convertizor de cuplu in 4 viteze care merge pe deviza „cine rade la urma, gandeste mai incet”.

  • Kia Picanto R-Cross a fost o editie limitata care trebuie sa concureze cu Up! Cross dar ce-au facut astea doo masini in esenta a fost sa le dea idei japonezilor pentru ca 10 ani mai tarziu a venit Aygo X. Sigur, exista si pe generatia curenta de Picanto versiunea cross „X-Line”, dar ideea de carucior de supermarket care arata a cross-over a inceput de la Up! Cross si Picanto R-Cross.


 


Kia Picanto II rear side aproapemasini


Motoare Kia Picanto II


Benzina



  • 1.0 Kappa II MPI de 66, 67, 69 si 82 cai – Cel mai important motor pentru Kia Picanto II pentru ca Picanto e o masina ieftina de oras si trebuie sa consume putin si sa fie fiabila si uite asa cei de al Kia au investit foarte mult in acest motor care avea sa devina si 1.0 T-GDi-ul din zilele noastre.

  • 1.25 Kappa II MPI de 85 cai – Daca iti este frica de acei 3 cilindri si de faptul ca la 66 de cai putere vei muri de batranete undeva pe autostrada A2, atunci acest 1.2 in 4 cilindri este motorul pentru bine. Un motor care venea cu optiunea cutiei automate in Europa si care a fost pastrat ca motor entry-level si in degeneratiile urmatoare. Decent ca si motor pentru Picanto, pentru ca nu ai nevoie de multa forta. Practic, daca medicul iti spune ca mai ai 3 luni de trait, urca-te intr-un Picanto si pleaca pana in capatul celalalt al tarii si vei mai trai 6 luni.


Kia Picanto II interior aproapemasini


Probleme Generale Kia Picanto II



  • Franele pe spate se uzeaza la fiecare a doua franare mai violenta pentru ca inginerii de la Kia s-au gandit ca nu ai nevoie de frane pe spate pentru ca oricum ai maxim 85 de cai dar realistic ai sub 70 de cai si nu vei merge suficient de repede incat sa fii nevoit(a) sa pui o frana strasnica.

  • Mananca ambreiaje la fel cum Nikita manca din dusmani si piesele sunt cam scumpe pentru clasa asta de masini dar csf ncsf.

  • Kia Picanto II a fost una din primele masini care a trecut la freonul de tip R1234YF, freon care e de cateva ori mai scump decat cel normal R1234.


 


Kia Picanto II front side aproapemasini


Verdict Kia Picanto II


Nu a fost o masina populara la noi pentru ca nici nu a fost gandita neaparat pentru piata din Europa. Asa ca ai mari sanse ca Picanto sa fie genul de masina pe care o gasesti in mod accidental prin anunturi si despre care nu stii nimic si te gandesti sa cauti ceva informatii pe net si sa vezi daca merita. Cam la fel ca si cu Kia Venga. Dar daca totusi ai ajuns in aceasta fosa septica online ca sa te interesezi despre Picanto, verdictul final este ca merita.


 


Ce motoare recomand? Oricare motor in esenta pentru ca oricum ai doar 2 motoare pe benzina si amandoua sunt aspirate.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA