Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis discutii aprofundate cu guvernul italian pentru a stimula productia de masini

Stellantis a declarat ca isi propune sa creasca productia anuala in Italia la 1 milion.



Sursa: ansa.it


Stellantis va incepe luna viitoare discutii aprofundate cu guvernul italian pentru a finaliza un acord amplu pentru industria auto din tara, inclusiv obiective mai mari de productie interna.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares si ministrul industriei Adolfo Urso, au declarat la inceputul acestui an ca lucreaza la un acord pentru a creste productia anuala a producatorului auto in Italia la un milion de vehicule, fara a specifica un interval de timp.


Dupa discutii preliminare cu Stellantis, discutiile oficiale vor incepe pe 6 decembrie si vor implica, de asemenea, sindicatele, guvernele locale si grupul de lobby auto ANFIA, a anuntat luni biroul lui Urso.


Stellantis, parintele unor marci precum Fiat, Alfa Romeo si Peugeot, a produs mai putin de 700.000 de masini si camionete in Italia atat in ​​2021, cat si in 2022. Conform previziunilor, productia va avea doar o crestere usoara in acest an.


Sursa: bloomberg.com


Fiat Chrysler, care a fuzionat cu grupul francez PSA la inceputul anului 2021 pentru a crea Stellantis, a produs ultima data peste un milion de vehicule in Italia in 2017.


Discutiile se vor concentra, de asemenea, pe consolidarea activitatii de cercetare si dezvoltare, investitii in modele inovatoare de vehicule, recalificarea lucratorilor si ajutarea furnizorilor de piese auto sa-si transforme productia in vehicule noi, a spus ministerul.


Un purtator de cuvant al Stellantis, singurul mare producator auto din Italia, a declarat luni ca grupul isi reafirma angajamentul ferm fata de tara si dorinta de a crea conditii care sa o mentina in centrul strategiei sale.


Stellantis a reiterat ca un acord larg depinde de o serie de masuri luate de guvernul italian, inclusiv amanarea sau anularea propunerii de regulament Euro 7 privind emisiile poluante ale vehiculelor, stimulentele vanzarilor de vehicule electrice, dezvoltarea retelei de incarcare si costurile mai mici ale energiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA