Furgoneta mare Master de a patra generatie va oferi doua sisteme de propulsie EV cu o autonomie de pana la 420 km si un nou design „Aerovan”.
Renault a dezvaluit cea de-a patra generatie a camionetei sale comerciale Master, care include doua versiuni complet electrice, cu o autonomie maxima de peste 400 km (250 mile). Vanzarile vor incepe in primavara anului viitor, a declarat marti Renault.
Actuala furgoneta Master este in productie din 2010 la fabrica Renault din Batilly, nord-estul Frantei. Anul trecut, Renault a produs 121.798 de Masters, vandute intr-un total de 50 de tari, desi Europa este principala piata, cu aproximativ 93.000 de vanzari.
Renault a prezentat noul Master marti la Salonul de vehicule comerciale Solutrans din Lyon, Franta. Preturile si specificatiile tehnice complete nu au fost dezvaluite.
Concurentii Masterului includ o gama de autoutilitare Stellantis precum Citroen Jumper, Fiat Ducato, Opel/Vauxhall Movano si Peugeot Boxer, Ford Transit, Mercedes-Benz Sprinter; Iveco Daily si Volkswagen Crafter. Sprinter este liderul de multa vreme in segment, urmat de Transit si Master. Cu toate acestea, marcile combinate Stellantis vand mai mult decat Sprinter.
Pana in octombrie, au fost vandute 99.827 de Sprinter in Europa (versiuni pentru pasageri si comerciale), conform cifrelor Dataforce. Transit a fost pe locul al doilea cu 90.937 vanzari, urmat de Master cu 85.994 vanzari.
Furgonetele mari, cum ar fi Master, sunt foarte profitabile pentru producatorii de automobile, cu marje de 10% sau mai mult. Sunt relativ simplu de construit si fiecare generatie ramane in productie timp de un deceniu sau mai mult.
Cu toate acestea, pe piata furgonetelor comerciale vin schimbari majore , vehiculele cu emisii zero mandatate dupa 2035 in UE. Piata de furgonete complet electrice si cu hidrogen ramane mica pentru moment cu mult sub 10% din vanzari dar producatorii de automobile isi extind gama de vehicule electrice pentru a se pregati pentru tranzitie.
Master va avea o gama larga de sisteme de propulsie, inclusiv motoare diesel cu 105 pana la 170 CP, doua modele complet electrice si o optiune de hidrogen. Versiunile electrice actuale au o singura oferta: o baterie de 33 kWh si un motor de 57 kw.
Stellantis tocmai a anuntat upgrade-uri pentru furgonetele sale mari, complet electrice, cu autonomia crescand cu 30%, pana la 420 km.
Actualizarile tehnologice aduse Master includ o punte fata reproiectata si un ampatament mai scurt (la modelele standard) care reduce diametrul de viraj cu 1,5 metri si un nou sistem de franare care reduce la jumatate timpul de raspuns automat la franarea de urgenta.
Va veni in 20 de modele diferite, in functie de lungime, volum si utilizare prevazuta. Volumul maxim este de 22 litri cubi. Sunt disponibile modele cu roti din spate si cu tractiune integrala.
Noul design al lui Master este axat pe aerodinamica, cu un coeficient de rezistenta cu 20% mai mic decat modelul actual. Un spate mai ingust, un parbriz mai inclinat si o capota mai scurta contribuie, spune Renault.
Partial din cauza aerodinamicii mai bune, Renault spune ca emisiile de CO2 ale lui Master au fost imbunatatite cu 39 de grame pe km, pana la sub 200 g/km. Autonomia electrica a fost imbunatatita cu 20%.
Renault descrie interiorul noului Master ca un „birou pe roti”, cu un tablou de bord in forma de S reproiectat care include un ecran tactil central de 10 inchi standard la toate modelele si materialele imbunatatite. Volanul este acelasi folosit la masinile de pasageri.
Alte caracteristici interioare includ un scaun din mijloc care se rabateaza intr-un birou si are un slot pentru stocarea laptopului, porturi USB-C si un selector automat al cutiei de viteze pe volan, creand mai mult spatiu in consola centrala.
Similar Articles
27 November 2023
achizitie , auto , baterie , baterie auto , electric , aproape masini , pareri , probleme , motoare , europa