Opel Grandland I, pentru barbatii adevarati care vor mult, bun si francez. Daca ar fi o mancare, ar fi o bagheta cu dublu cheeseburger. Daca ar fi o persoana, ar fi Cabral – arata dur si american la exterior, dar la interior e ca un francez. Hashtag no homo.
Din toata familia asta, Opel Grandland I e cel mai utilitar, cel mai ieftin si cel mai anost dintre toate. Dar asta se explica pentru ca design-ul pentru Grandland a fost conceput de catre americanii de la General Motors in 2012, cam pe vremea cand francezii au preluat Opel. Si asa s-au gandit francezii ca e pacat sa pui surub acolo unde merge legat cu sarma si daca tot e design-ul complet sa il foloseasca la lansare si sa il frantzuzeze odata cu faceliftul din 2021.
Tragem aer in chept si incepem. Peugeot 3008, Peugeot 5008, Opel Grandland, Citroen C5 AirCross si DS7 Crossback. Si asta l-a ajutat enorm pe Grandland, pentru ca a trecut clasa cu grupul si s-a descurcat de minune, cam la fel cum a facut si C4 AirCross. Opel Grandland I a primit toata tehnologia noilor parinti francezi si a pastrat aspectul american, ceea ce l-a ajutat atat la aspect cat mai ales la pret. Iar asta l-a transformat treptat treptat din normal in obsedat, la stanga femei, te uiti fara sa vrei, la dreapta femei, pe toate sa le iei. Stai, nu asta. Iar situatia asta l-a facut pe Grandland I sa fie un succes pentru Opel, fiind unul din cele mai vandute masini ale producatorului.
Nici una. Initial s-a numit Opel Grandland X, iar in 2021 cand a venit faceliftul s-au decis sa renunte la X si a ramas doar Opel Grandland, fara factorul X.
Nu vom sti niciodata.
Benzina
Diesel
Hibrid
1.6 Turbo Hibrid EP6FDT si EP6CDTX de 200, 224 si 300 cai – Opel are un istoric de masini care nu au chiar toate injectoarele pe motor si mereu a existat o versiune demna de spitalul Eftimie Diamandescu. Ca vorbim despre Astra H sau Insignia si al lor 2.0 Turbo de 260 de cai sau mergem si mai in urma pana la Calibra, mereu a fost ceva pentru dependentii de adrenalina. Iar pe Grandland, care a fost cam ultima strigare pentru Opelul din era General Motors, avem un 1.6 Turbo Hibrid 4×4 de 300 de cai (singurul care are si 4×4). Dar majoritatea nu se vor uita la versiunea de 300 de cai, ci se vor uita la cele de 200 si 224 cai. Sistemul hibrid e bun in sinea lui, dar la temperaturi scazute autonomia pica precum un sac de cartofi din pod, iar al doilea argument este ca in momentul in care am scris asta, hibridul costa cu 10,000 euro mai mult decat un motor simplu de 1.2 Turbo benzina si nu stiu daca merita neaparat diferenta.
O alegere foarte interesanta si care se pozitioneaza intre Vitara si Duster. Nu are acelasi succes ca Mokka, dar Grandland cu siguranta merita vazut si testat, pentru ca nu mai este un rebut social cu probleme de fiabilitate, este doar un rebut tehnologic la exterior. Dar daca nu iti pasa neaparat de aspect si vrei o masina simpla si destul de buna, Opel Grandland I merita un test drive. Poate chiar si banii tai.
Ce motoare recomand? Pentru benzina 1.2 Turbo de 130 de cai, pentru diesel 1.5D sau 1.6D dar ce vreau sa zic este ca si hibridul 1.6 Turbo de 224 cai poate merita daca mergi foarte mult prin oras. S-ar putea ca diferenta de 10000 de euro fata de 1.2 Turbo benzina sa merite.
Similar Articles
28 November 2023
sfat achizitie , achizitie , auto , baterie , baterie auto , benzina , electric , aproape masini , motoare , europa , hibrid
Buna ziua. Ce parere aveți Opel Grandland cu motorizare 1.2 benzina sau Renault Kadjar 1.3 TCE
Buna ziua. Ce parere aveți Opel Grandland cu motorizare 1.2 benzina sau Renault Kadjar 1.3 TCE
ar fi fain daca ai pune si alternative mai multe
ar fi fain daca ai pune si alternative mai multe
Salutare Marius,
Kadjar 1.3 TCe fara emotii.
Succes!