Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Uzina inactiva a VW din Rusia ofera lucratorilor bani pentru a pleca

Uzina VW din Kaluga , Rusia va ramane inactiva cel putin pana in martie 2024.



Sursa: nytimes.com


Muncitorilor concediati de la fosta fabrica a Volkswagen din Rusia li se ofera plati pentru a demisiona, potrivit sindicatului care ii reprezinta, in timp ce noii proprietari se lupta sa gaseasca un partener care sa reia productia la sase luni dupa ce VW si-a finalizat parasirea din tara.


Fabrica, situata in regiunea rusa Kaluga, la sud de Moscova, are o capacitate de productie anuala de 225.000 de masini, dar invazia Ucrainei de catre Rusia a blocat munca. Fabrica va ramane inactiva cel putin pana in martie 2024, a adaugat sindicatul.


In mai, VW a finalizat vanzarea fabricii si a filialelor sale locale catre Art-Finance, sustinuta de grupul de dealeri auto Avilon, care ulterior a redenumit fabrica in AGR Automotive. Pretul nu a fost dezvaluit, dar o persoana familiarizata cu problema a declarat pentru Reuters ca tranzactia a fost evaluata la 125 de milioane de euro (137,14 milioane de dolari).


Limitarea perturbatiilor productiei si ocuparii fortei de munca a fost unul dintre obiectivele cheie ale Moscovei, deoarece multe companii occidentale au abandonat Rusia, o problema care a devenit si mai acuta pe masura ce emigratia si recrutarea au provocat o penurie larg raspandita de forta de munca.


Lucratorii fabricii castiga in medie putin mai mult de 50.000 de ruble (562 de dolari) pe luna, a declarat pentru Reuters Elena Kryukova, sefa comitetului de fabrica al sindicatului MPRA.


In cadrul schemei de concediu oferit de noii proprietari, personalul este platit in prezent cu doua treimi din salariu. Li se ofera acum trei luni de plata daca renunta, cu prime pentru cei care sunt angajati acolo de mult timp.


Detaliile ofertei au fost raportate pentru prima data de agentia de stiri Interfax din Rusia. Avilon a refuzat sa comenteze.s Kryukova. „Ei doar stau in salile de recreere, se plimba in jurul fabricii, socializeaza. Nu fac nimic”, a spus Kryukova.


Sursa: wsj.com


Avilon a purtat discutii despre un parteneriat cu Chery Automobile, cel mai mare jucator chinez din Rusia, a declarat o alta sursa pentru Reuters. Chery si AGR Automotive au refuzat anterior sa comenteze acest lucru.


Kryukova a spus ca cativa muncitori au fost angajati in instalarea sistemului GPS rusesc GLONASS in masinile chinezesti din fabrica.


Vanzarile de masini chineze in Rusia par sa fi atins un varf pe masura ce productia interna isi revine dupa exodul producatorilor de automobile occidentali, au aratat datele impartasite cu Reuters saptamana trecuta. Cu toate acestea, cresterea recenta a pietei se poate bloca pe masura ce costurile ridicate de import si ratele dobanzilor incep sa aiba impact semnificativ.


Extragand aparent bani din Rusia in timpul iesirii, VW a contracara tendinta altor mari producatori de automobile, cei mai multi dintre acestia si-au vandut activele in Rusia pentru o taxa nominala, dar a introdus clauze de rascumparare care le-ar putea permite intr-o zi sa revina.


Renault si-a vandut pachetul majoritar de actiuni la AvtoVAZ din Rusia pentru o rubla, dar cu o optiune de sase ani de a-l rascumpara. Nissan si-a predat afacerile din Rusia unei entitati de stat pentru un euro.


Guvernul Rusiei a declarat ca acordul VW nu include o clauza de rascumparare.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA