Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Range Rover Sport L494 ( 2013 – 2022 )

Poate ca diferenta era destul de evidenta intre Range Rover Sport si Range Rover pe bune, dar cu a doua generatie stai si te intrebi daca mai merita un Range Rover pe bune, cand ai un Range Rover Sport L494 la dispozitie?



Dupa cum spuneau Parazitii prin 2007, arunca microfonul si danseaza la bara. Pentru ca Range Rover Sport L494 are la fel de multe in comun cu predecesorul lui pe cat au in comun preotii si religia – doar cu numele. Si asta pentru ca Range Rover Sport se transforma intr-un 90% Range Rover, doar ca semnificativ mai ieftin si nu am inteles neaparat de ce au facut miscarea asta, dar pentru tine, snobule care citesti acest articol pentru ca esti interesat de o asemenea masina si asta inseamna ca esti suficient de instarit, pentru tine aceasta miscare a fost mana cereasca, vorba lui Teodosie.


De ce e o achizitie mai buna un Range Rover Sport decat un Range Rover pe bune?



  • In momentul in care am delirat acesti articol, un Range Rover Sport din 2013 incepea de pe la 20,000 euro dar realistic incepea de la 25,000 euro, iar un Range Rover L405 incepea de la 30,000 euro dar realistic incepea de la 35,000 euro, amandoua cu acelasi motor de 3 litri diesel Ingenium. De fapt, motoarele sunt aproximativ aceleasi.

  • Amandoua sunt aproximativ la fel de mari, Range Rover L405 fiind cu 15 cm mai lung, sunt la fel de late, iar L405-ul e cu 2 cm mai inalt. Singurul avantaj real al lui L405 este ca ai mai mult loc in spate, in special pentru pasagerii din randul 3. Iar acum si cantaresc aproximativ la fel pentru ca Range Rover Sport nu mai este construit cu doua sasiuri (sasiu de tip scara) si e doar un singur sasiu si e facut din aluminiu, ca si Range Rover-ul all-inclusive.


Atunci de ce sa cumperi un Range Rover pe bune si nu un Sport?


Pentru ca Range Rover pe bune arata ca nu esti doar un bogat aspirational, esti bogat punct. Chiar daca nu iti dai seama care e Sport si care e Range Rover Full-Fat, cu Range Rover-ul pe bune ai optiunea de versiune cu ampatament extins si uite asa esti unul din cei mai opulenti si mari elefanti din trafic. In concluzie, daca vrei ca lumea sa stie ca esti suficient de bogat incat sa-ti cumperi un Range Rover pe bune si ca pentru tine 150-200,000 euro nu conteaza asa mult, L405-ul e de cumparat.


 


Range Rover Sport L494 rear side almostcarreviews


Motoare Range Rover Sport L494


Benzina



  • 3.0 Supra-alimentat AJ-V6 de 335 cai – Singurul motor pe benzina care nu a primit tratamentul hibrid si e o opera de arta ce merita toti banii. Dezvoltat de Jaguar si folosit intens pe multe modele din grupul Jaguar – Land Rover, motorul asta e fiabil si e tot motorul de care ai nevoie, daca iti asumi faptul ca un Range Rover, chiar si un Sport, nu este o masina ieftina si discutiile despre consum nu isi au locul.

  • 5.0 V8 AJ-V8 de 510, 525, 550 si 575 cai – La fel cum avem si vechiul 5.0 V8 AJ-V8 de 510 cai si mai mult. Un motor care a debutat tocmai pe LR322 acum 350 de ani si care a aratat ca un dulap de 3 tone poate sa tina pasul cu masini de genul Ferrari 360 sau Porsche 911. Singura problema specifica e pe partea de racire a motorului asa ca trebuie sa verifici constant tot ce tine de racire, de la antigel la conducte la radiator.


Diesel



  • 2.0 l-4 Ingenium Twin-Turbo LR-SD4 de 237 cai – Siiii aici se afla 90% din reputatia proasta Land Rover pentru ca faimosul motor diesel Ingenium e de unica folosinta si multe motoare nu au atins pragul de 100,000 km cat e garantia inclusa. Motorul asta este pentru Land Rover ceea ce Vadim a fost pentru Ancuta Carcu. O experienta umilitoare.

  • 3.0 V6 Ingenium AJD de 258 si 306 cai – La fel si cu motorul V6 Ingenium, unde avem aceeasi problema. Dar daca vrei sa iti incerci sansele si esti genul de om care cauta pe Google doar folosind functia „ma simt norocos”, atunci asta e motorul pentru tine. Land Rover diesel – masina oficiala „o cumperi doar de noua si o tii doar cat e garantia valabila”

  • 4.4 V8 AJD de 335 cai – Cumva relicva asta a scapat de sub ochiul vigilent al emisiilor, la fel cum si eu am scapat de sub ochiul vigilent al angajatilor de la spitalul Eftimie Diamandescu. La fel ca si mine, motorul asta e predispus la baut ulei talpa dar per total e un motor fiabil si merita cumparat. Doar ca nu l-a cumparat mai nimeni, dar e bine de stiut ca este disponibil.


Hibrid



  • 2.0 Ingenium Plug-in Hybrid de 404 cai – Dar oare chiar mai ai nevoie de un diesel, in conditiile in care hibridul P400e e neasteptat de bun? Si asta s-a vazut si in generatiile de Land Rover care au venit, pentru ca bulgarii de la Tata s-au decis sa lase dieselul in spate si sa joace tare cartea hibridului, iar P400e-ul e probabil cel mai bun Range Rover Sport L494 de cumparat. Sigur, inca e in faza experimentala la fel cum sunt si eu cu unele parti ale corpului, dar ai o autonomie de 20-30 km in modul electric si iti ajunge pentru o buna bucata din drumul zilnic prin oras, dupa care ai restul de 350 de cai la dispozitie.

  • 3.0 Ingenium Mild Hybrid de 360 si 400 cai – Nu. Si te-ai gandi ca sistemul Mild Hybrid ajuta masina pentru ca merge pe modul electric si stresezi mai putin avortonul mecanic denumit Ingenium diesel, dar in realitate sistemul Mild Hybrid ajuta turbinele si e strict pentru mai multa putere.


 


Range Rover Sport L494 interior almostcarreviews


Probleme Generale Range Rover Sport L494



  • E un Land Rover modern deci trebuie sa vina momentul complementar legat de nivelul scazut de calitate. Pentru ca e o masina fabuloasa atunci cand functioneaza, dar e foarte importanta cel „cand”. Plus ca vei avea mereu o eroare prezenta.

  • Nu cred ca socheaza pe nimeni, nici macar pe Simona Patruleasa, cand spun ca Range Rover Sport L494 e foarte scump de intretinut, indiferent ce motorizare alegi. Asa ca daca esti in cautare de „ieftin si bun”, aceasta nu este masina pentru tine.

  • Am mentionat si in articolul despre Range Rover, Land Rover-urile astea sunt foarte usor de furat si in Anglia de exemplu platesti asigurare speciala pentru ca sunt predispuse la furt. De fapt, sunt in top la capitolul masini furate.


Range Rover Sport L494 rear almostcarreviews


 


Verdict Range Rover Sport L494


Da, e o masina foarte scumpa de intretinut dar tendinta Land Rover mereu a fost de a tine sarakiile departe. Si daca o privesti pe partea cealalta, Range Rover Sport L494 e 90% dintr-un Range Rover L405 dar la 70% din pret si asta a creat o problema pentru Range Rover-ul all-inclusive. Personal, daca as avea vreodata banii, mi-as lua un Range Rover Sport si diferenta as pastra-o pentru reparatiile inevitabile.


 


Ce motoare recomand? Nu m-as arunca deloc la diesel, asa ca batalia ramane intre 3.0 benzina V6 supraalimentat de 335 de cai si hibridul P400e. Da, e atat de bun. Si l-as lua in versiune hibrida. Daca mi-as permite.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA