Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nissan si Mitsubishi confirma planurile de a investi in Renault EV Ampere

Anuntul confirma ca noua alianta Nissan-Mitsubishi va fi mai mica si mai pragmatica, concentrandu-se pe cooperarea regionala pentru Ampere.



Sursa: reuters.com


Partenerii de lunga durata ai Aliantei Renault Nissan si Mitsubishi au confirmat planurile de a investi in unitatea de vehicule electrice a producatorului francez de automobile Ampere si de a o folosi pentru a dezvolta vehicule electrice pentru piata europeana, au spus companiile.


Dupa ani de parteneriat controversat, anuntul de miercuri confirma ca noua alianta dintre cei trei producatori auto este mai mica si mai pragmatica, concentrandu-se pe cooperarea regionala.


Nissan si Mitsubishi au confirmat ca vor investi pana la 600 de milioane de euro (647,46 milioane de dolari) si, respectiv, 200 de milioane de euro in Ampere, care a fost separat din restul Renault si urmeaza sa fie listat public anul viitor.


Nissan va deveni „un investitor strategic” in Ampere, a declarat reporterilor Makoto Uchida, CEO al companiei japoneze, adaugand ca compania poate folosi software-ul unitatii EV si inovatiile de conectivitate pe alte piete din afara Europei.


„Dezvoltarea vehiculelor electrice in intreaga lume ar fi o provocare”, a spus el.


Ampere va dezvolta si produce o versiune electrica a compactului Nissan Micra pentru piata europeana si un SUV electric de dimensiuni medii pentru Mitsubishi.


Sursa: insideevs.com


CEO-ul Renault, Luca de Meo, a declarat ca Ampere va reduce costurile pentru Micra pentru Nissan cu 50%.


Partenerii aliantei si-au confirmat si proiectele comune in America Latina si India.


In septembrie, Renault, Nissan si Mitsubishi si-au incheiat acordul comun de cumparare, despre care au spus ca le va permite sa se concentreze pe proiecte individuale si sa se adapteze mai rapid la diferentele regionale de pe pietele auto.


La sfarsitul lunii iulie, Renault si Nissan au finalizat termenii unei aliante restructurate dupa luni de negocieri.


Discutiile au prelungit luni mai mult decat se astepta, in parte din cauza Nissan, care era preocupata de protejarea proprietatii sale intelectuale in viitoare colaborari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA