Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla ajuta industria auto germana cu o noua fabrica

Cresterea va fi determinata aproape exclusiv de productia fabricii germane Tesla, spune firma de cercetare de piata.



Sursa: reuters.com


Se asteapta ca Tesla sa ajute productia germana de masini sa creasca cu 2,5% pe an, depasind produsul intern brut (PIB) anual de 1,4%, pe masura ce industria auto germana  isi revine incet pe fondul unui optimism prudent, potrivit consultantului si companiei de cercetare de piata Berylls.


Pe baza previziunilor de crestere ale lui Berylls, volumul productiei de masini germane va creste la 5,2 milioane de vehicule in 2030, fata de 4,3 milioane de masini in 2023.


In cel mai bun scenariu, 6 milioane de vehicule vor fi produse in Germania in 2030, marcand o crestere de 13% fata de media estimata.


Acest lucru ar fi determinat „aproape exclusiv” de cresterea fabricii Tesla din Gruenheide, langa Berlin, a spus Berylls.


„In medie, producatorii germani nu planuiesc nicio crestere a productiei locale si sunt, de asemenea, foarte dependenti de evolutiile din segmentul premium”, a spus firma.


„Dupa multe puncte scazute din trecutul recent, industria auto germana a revenit pe o cale de crestere”, a declarat Stefan Schneeberger, expert in productie Berylls.


Pana in 2030, cresterea productiei nationale de vehicule de 24% ar depasi „semnificativ” cresterea in China, care ar trebui sa inregistreze o crestere cu 17%.


Cu toate acestea, cifra de productie Berylls reprezinta o medie medie intr-un interval, care ar putea fi afectata pozitiv sau negativ.


Intre timp, factorii de risc includ schimbarea industriei catre mobilitatea electronica, rasturnarile de politica industriala si cresterea protectionismului pietei pe anumite piete globale.


O eventuala relocare a productiei in strainatate prezinta un risc notabil.


Sursa: insideevs.com


Producatorul chinez BYD intentioneaza sa infiinteze o fabrica in Ungaria pentru furnizarea sa europeana de masini.


„Cu toate acestea, pentru a ne asigura ca Germania ramane o locatie importanta in viitor, ar fi de dorit sa se investeasca in locatii de productie locale sau ca noii producatori sa isi gaseasca productia europeana in Germania, similar cu Tesla”, a spus Berylls.


Intr-un scenariu mai rau, acesti factori de risc ar determina o scadere a productiei cu pana la 32%, echivaland cu o scadere de 1,7 milioane de vehicule pana in 2030, potrivit analizei Berylls.


La randul sau, acest lucru ar reduce PIB-ul Germaniei cu 1,6%.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA