Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ssangyong Korando II ( 1996 – 2006 )

Daca ai ajuns aici inseamna ca ori esti unul din cei 2 oameni interesati de un Ssangyong Korando II, ori esti unul din cei 2 cititori pierduti in aceasta fosa septica online. In orice caz, sa trecem la treaba.



Nu de alta, dar trebuie sa scriu despre Ssangyong Korando II pentru a ajunge la modelele mai noi de Korando, dar nu vreau sa ma intorc chiar in epoca vacareasca / cretacica si sa vorbesc despre primul Korando, care era o copie coreeana dupa primul Jeep.


Si nici povestea lui Korando II nu a fost atat de simpla, pentru ca masina s-a nascuta din Ssangyong in 1996, cu motoare cumparate sub licenta de la Mercedes, preluata apoi de Daewoo in 1999 si vanduta inapoi in 2001, dupa care a fost pensionata in 2006 doar ca s-a vandut pana in 2008 pentru ca au mai ramas stocuri. Si te-ai gandi ca aici s-ar termina povestea lui Korando, dar ai gresi mai mult decat atunci cand Nikita s-a luat la bataie in centrul vechi, pentru ca rusii de la TagAZ au cumparat licenta pentru Korando II si l-au vandut pana in 2014 sub numele de TagAZ Tager dar e in esenta alta masina care necesita alt articol si VPN pentru Rusia si cand spun VPN nu ma refer la Nord VPN.


Locasul pentru volan e atat pe stanga cat si pe dreapta, ca sa le fie mai usor pentru ambele piete. Asa ca in loc de airbag de fapt ai loc pentru inca un volan. Ssangyong Korando II – cea mai buna masina pentru scoala de soferi. Cu asta ar fi trebuit sa fi inceput articolul despre acest tractor de camp, pentru ca avem aici un rival solid pentru Lada Niva. La propriu solid, pentru ca la 1875 kg goala poti face accident linistit cu un Santa Fe II, dar totusi m-as da din calea unui Touareg sau Range Rover care vine spre vine cu aceeasi velocitate cu care a venit pumnul Anei Maria Prodanca spre fata lui Dan Alexa. A se calcula energia degajata in urma impactului, luand in considerare faptul ca fata lui Dan Alexa are o suprafata de 48 cm2.


 


Ssangyong Korado II front v2 aproapemasini


 


Motoare Ssangyong Korando II


Benzina



  • 2.3 MPI M111 de 140 cai – Dupa ce sansele de a gasi un Korando din generatia asta sunt la fel de mari cu sansele de a ramane combinat pe viata cu iubirea din liceu, sansele de a gasi un Korando 2.3 benzina aspirat sunt la fel de mici ca sansele de a ramane combinat pe viata cu prima ta prietena, de la gradinita. Si daca il gasesti, nu il recomand in mod deosebit pentru ca masina cantareste, fara sa exagerez, 1785 kg si asta inseamna ca l-ai pune pe Cosmin Selesi sa il care in spate pe Cosmin Nedelcu.

  • 3.2 M104 de 210 cai – Un tanc de motor, pentru un tanc de masina. Am vorbit pe larg despre motorul asta in articolul pentru S Class W220 asa ca nu am sa spun mai mult decat ca trebuie schimbat uleiul la 8,000 km si in rest nu ai de ce sa ai emotii cu legenda asta.


Diesel



  • 2.3D OM601 de 80 si 101 cai – Cand te gandesti la motorul de 1 miliard de km de la Mercedes, probabil te gandesti la motoarele astea doua, OM601 si OM602. Versiunea de 80 de cai nu are turbina si cea de 101 cai are turbina, dar amandoua nu sunt recomandate daca vrei sa ajungi candva la destinatie. Nu e vorba de fiabilitate, ci efectiv sunt extrem de lente.

  • 2.9D OM602 de 98 si 120 cai – Nici cel de 2.9D si 5 cilindri nu e vreun David Popovici al lumii auto, dar macar e o idee mai rapid. Nu doua idei, nu trei, o idee. Versiunea de 98 nu are turbina.


Ssangyong Korado II side aproapemasini


Probleme Generale Ssangyong Korando II



  • Cutiile automate sunt de evitat pentru ca atunci cand se strica, se strica ori scump ori va trebui sa renunti la masina cu totul pentru ca nu vei gasi piese, mecanici, alta cutie sau toate 3.

  • Greu cu piesele. Nu neparat cu mecanicii pentru ca nu prea se strica si ce se strica poate fi reparat in curtea blocului. Ssangyong Korando II se strica la fel cum face Nikita dragoste la 5 dimineata – rar, da’ bine. Pentru ca motoarele sunt vechi si sunt de provenienta Mercedes, asa ca unele piese mai complexe se mai pot gasi doar pe original si o sa te doara.


Ssangyong Korado II front aproapemasini


Verdict Ssangyong Korando II


Nu este o masina de asfalt si nu este nici macar o masina pe care sa o gasesti usor pe piata. Nu stiu neaparat de ce ai vrea un Korando din a doua generatie, dar trebuie sa scriu articolul asta pentru a ajunge la Korando-urile moderne, care sunt masini cu care poti face si altceva decat sa pleci 2 luni intr-o aventura pana in Karaganda. De fapt, cu un Korando in 2 luni ajungi maxim pana in Focsani, plecand din Bucuresti. Dar daca vrei un vehicul de teren, construit pentru barbati adevarati, atunci Ssangyong Korando II poate fi alegerea plina de testosteron pentru tine.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 3.2 V6 de 220 cai, cu tot consumul de benzina, iar pentru diesel 2.9TD de 102 cai. Care e si cel mai popular de altfel.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA