Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Citroen C3 AirCross ( 2017 – 2023 )

Te-ai gandi ca un Citroen C3 AirCross e doar un C3 cu picioroange si cu asta pot pleca acasa, dar lucrurile degenereaza mai repede decat bataile din centrul vechi.



Poate ca in Europa nu a prins prea mult C3-ul normal pentru ca e mult prea scump pentru ceea ce ofera, dar C3 AirCross pare sa se bucure de un mini succes pentru ca e un cross-over ieftin si care arata mai bine decat un Duster, chiar si cand amandoua sunt in nivelul de echipare „Benone Sinulescu”. Si ca tot am mentionat Dusterul, principalul rival al lui Citroen C3 AirCross, in momentul in care am delirat acest articol, Citroen C3 AirCross incepe de la 17,700 euro, mai ieftin cu 200 euro decat Dusterul si singurele masini mai ieftine, ca nu le pot spune neaparat cross-over-e, ar fi Suzuki Ignis care incepe de la 15,500 euro si Kia Stonic care incepe de la 16,800 euro.


De ce C3 AirCross si nu altceva din plaja de pret?


O intrebare foarte buna la care nu stiu daca am un raspuns mega pertinent sau macar semi pertinet sau aproape pertinent. Ok, pe Suzuki Ignis il scoatem din lista pentru ca e cea mai ieftina si mai utilitara masina din lista. Daca vrei un pseudo-cross-over si nu iti pasa de dotari sau calitate in mod deosebit, Suzuki Ignis bate la fund toata piata la fel cum Florin Salam a batut escorta de la revelionul 20-23. Si Ignis mai primeste si bonusul de hibrid si poti pleca cu un Ignis nou cu vreo 11,500 euro si chiar nu are rost sa il bagam in discutie cum l-a bagat Tribunul pe Marian in…


Trecem in runda urmatoare si intelegem repede ca principalul rival al lui C3 AirCross nu este Dusterul ci Kia Stonic. Amandoua au 84 de cai, amandoua au milioane de optiuni de personalizare (C3 AirCross are miliarde de optiuni), amandoua sunt niste supermini cu adidasi mai inalti (Kia Rio pentru Stonic si C3 pentru C3 AirCross), amandoua au aproximativ aceleasi dimensiuni, cu Citroen C3 AirCross avand 12 cm in plus la capitolul inaltime si 2 cm in plus la capitolul lungime, practic un intreg Adrian Minune diferenta. Iar Citroen C3 AirCross ramane, ca restul familiei, cel mai aspectuos din clasa lui. Dar oare acel aspect e suficient ca sa iti ia ochii si banii?


 


Citroen C3 AirCross front aproapemasini


Motoare Citroen C3 AirCross


Benzina



  • 1.2 ED2F de 83 cai – Daca pentru tine nevoia primara este de o masina de spalat pe roti de care nu iti pasa dar totusi vrei sa arate mai de Doamne ajuta, atunci nu ai nevoie de mai mult. 83 de cai sunt suficienti pentru oras si pentru iesirea ocazionala din oras, si asa tii si pretul la un nivel mai civilizat.

  • 1.2 ED2FT de 110 si 131 cai – Sau daca vrei si cutie automata si optiuni gen scaune si geamuri, va trebui sa plusezi ca Daniel Negreanu la buget si sa mergi pe mana versiunii turbo a lui PureTech. La fel ca si in articolul despre C3-ul normal, si orice masina cu motorul asta in esenta, trebuie avuta grija la distributia care se uzeaza prematur si te poate lasa fara motor. Si da, este vizat si motorul fara turbina, cel de 83 de cai. De aceea recomand cel mai nou an pe care ti-l permite bugetul.


Diesel



  • 1.5D DW5 BlueHDi de 110 si 120 cai – Disponibil din 20-21 ca sa il pensioneze pe vechiul 1.6 HDi, motorul asta e un diesel decent dar pe care nu il vad sub capota lui C3, simplu sau AirCross, la fel cum nu ma vad sub capota Roxanei Ionescu. Doar ca in cazul meu e imposibil pentru ca nu se va uita vreodata Roxana Ionescu la mine si nu imi va raspunde niciodata la cele 6522 de mesaje trimise pana acum. Dar cu C3 AirCross? Poti avea dieselul de 1.5 HDi.

  • 1.6D DW6 BlueHDi de 99 si 120 cai – Dar am sa vorbesc la comun despre astea doua motoare. Ca orice diesel modern, sunt decente la drum lung dar sunt foarte slabe in oras pentru ca se infunda filtrul de particule, EGR-ul, injectoarele si tot asa. Si motoarele diesel moderne au si instalatie AdBlue, asa ca ai grija sa faci loc si unui bidon de AdBlue in acei 50 de litri de portbagaj.


 


Citroen C3 AirCross interior aproapemasini


Probleme Generale Citroen C3 AirCross



  • Am mentionat mai sus ca este cu 12 cm mai inalt decat Stonic dar aproximativ la fel de lat, ceea ce nu ar fi o problema la vitezele mici de oras, dar daca iesi la drum lung si iei o curba cu viteza vei intelege imediat de ce o masina inalta si stramta nu e o idee buna. Citroen C3 AirCross, succesorul dinamic al lui Daewoo Damas.

  • E o masina franceza deci trebuie sa vina si momentul complementar legat de problemele electrice.

  • E o masina franceza de buget deci trebuie sa vina si momentul complementar legat de calitatea usor dubioasa a ansamblarii, dar asta poti spune despre toate masinile moderne in esenta.


 


 


Citroen C3 AirCross facelift aproapemasini


Verdict Citroen C3 AirCross


La fel ca si versiunea normala de C3, Citroen C3 AirCross nu a prins prea bine la noi si ai putea argumenta ca pretul spune destule sau poate chiar totul. Adica, fratele de platforma Crossland o duce ceva mai bine la capitolul vanzari dar nu cu mult si este posibil ca raportul calitate-pret sa nu fie cel mai bun. Parerea si verdictul meu este ca un Citroen C3 face fix aceeasi treaba ca si C3 AirCross si poate arata la fel sau chiar mai bine, si e categoric mult mai economic.


Ce motoare recomand? Ca sa nu dai 25,000 euro pe un C3 AirCross iti recomand sa te limitezi la benzinarul de 1.2 PureTech de 83 de cai si fara turbina. Iar pentru diesel oricum in anunturi gasesti doar 1.6 HDi de 99 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA