Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cybertruck-ul din otel inoxidabil al Tesla nu rugineste, spune inginerul companiei

Controversa Cybertruck,  a inceput pe forumul Cybertruck Owners Club cand doi proprietari  au postat imagini cu pickup-urile lor cu mici pete portocalii.



Sursa: electrek.co


Proprietarii de Tesla Cybertruck au tras un semnal de alarma asupra unor pete de culoare portocalie care au aparut pe exteriorul gol din otel inoxidabil al camionului dupa ce au fost expusi la ploaie. Si unii se tem ca este rugina prematura.


Deoarece pickup-ul a fost lansat abia in noiembrie si CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sustinut ca exteriorul este practic antiglont, rugina ar fi neobisnuita, potrivit fanilor Tesla de pe forumurile online.


Si intr-adevar, un inginer Tesla a apelat la platforma de socializare X, detinuta de Musk, pentru a-i asigura pe proprietarii Cybertruck ca pickup-ul nu rugineste. Mai degraba, panourile sale exterioare neobisnuite atrag contaminarea suprafetei care rugineste.


„Otelul inoxidabil este reactiv si fierul liber care sta pe el va rugini”, a spus Wes Morrill pe contul sau X. Morrill este inginer principal Cybertruck si director de fiabilitate, testare si analiza la Tesla, conform paginii sale LinkedIn. „Este doar contaminarea suprafetei si poate fi curatata cu usurinta.” Musk a raspuns postarii X a lui Morrill din 16 februarie cu „Da”, sugerand ca este de acord cu evaluarea.


Alti utilizatori X au raspuns cu imagini cu masini obisnuite, vopsite, cu pete portocalii de rugina incorporate in vopsea. Un presupus proprietar al unui vehicul DeLorean, masina sport din anii 1980 care folosea si panouri exterioare din otel inoxidabil, a postat o poza cu contaminare cu rugina si a spus ca este „usor de indepartat”.


Controversa Cybertruck a inceput pe forumul Cybertruck Owners Club la inceputul acestei luni, cand doi proprietari de camioane au postat imagini cu pickup-urile lor cu mici pete portocalii. Ei au sugerat ca petele ar putea fi cauzate de rugina sau de o alta forma de coroziune.


In videoclipul din 16 februarie al lui Bearded Tesla Guy, intitulat „CyberTRUCK sau CyberRUST”, Demaree a incercat diferite produse de curatare pentru a indeparta contaminarea cu rugina de pe un Cybertruck recent livrat unui proprietar din Florida. Solutia de curatat geamuri nu a functionat, dar a functionat o solutie de curatat otel inoxidabil pentru bucatarie, a spus el.


„Aceste pete sunt absolut peste tot”, a spus Demaree in videoclip. „Si, desigur, o persoana rationala ar fi destul de alarmata de acest lucru. Este absolut firesc sa vezi asta pe o masina noua de 100.000 de dolari.”


Sursa: reuters.com


Tesla livreaza versiuni limitate Foundation Series ale Cybertruck, incepand de la peste 100.000 USD cu livrare. La un moment dat in acest an, va incepe sa livreze versiuni mai accesibile, a spus Tesla pe site-ul sau.


Demaree,  a speculat ca petele portocalii au fost probabil cauzate de praful feroviar care ar fi putut contamina Cybertruck-ul in timpul transportului, sau poate chiar de praful de metal din fabrica Tesla.


Chiar inainte de controversa, fanii Tesla de pe forumul Cybertruck discutau cat de greu ar putea fi sa pastrezi panourile exterioare curate, deoarece nu au acoperiri de protectie precum vopsea si vopsea transparenta.


O postare a inclus o imagine din manualul proprietarului Cybertruck. Scrie: „Pentru a preveni deteriorarea exteriorului, indepartati imediat substantele corozive (cum ar fi grasime, ulei, excremente de pasari, rasina de copac, insecte moarte, pete de gudron, sare de drum, precipitatii industriale etc.). Nu asteptati pana cand Cybertruck necesita o spalare completa.”


Pe site-ul Tesla, producatorul auto vinde, de asemenea, „Cybertruck Color Paint Film”, similar unei folii de vinil pentru vehicule, incepand de la 6.000 de dolari pentru alb, negru si gri. Culorile premium Satin Abyss Blue si Satin Rose Gold au pretul de 6.500 USD. Pretul de achizitie include materialul, instalatia si un vehicul de imprumut de la un centru de service Tesla.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA