Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul Tesla Roadster va folosi tehnologia rachetelor SpaceX

Roadster-ul de a doua generatie al lui Tesla va gazdui „tehnologia rachetei” SpaceX, spune CEO-ul Elon Musk.



Sursa: motor1.com


El adauga ca masina sport va atinge 60 mph in mai putin de o secunda.


Roadster-ul de a doua generatie al lui Tesla va dispune de „tehnologie racheta” printr-o colaborare cu compania aerospatiala SpaceX, care va permite masinii sport sa accelereze de la 0 la 60 mph in mai putin de o secunda, a declarat Elon Musk, CEO al ambelor companii.


Musk, intr-un interviu lansat luni cu fostul jurnalist CNN Don Lemon, a sugerat ca viitoarea masina sport „poate” zbura. Musk a declarat luna trecuta ca noul Roadster, care a fost prezentat pentru prima data la sfarsitul anului 2017, va fi lansat anul viitor.


Roadster de prima generatie a fost prima masina Tesla care a fost lansata pe piata in 2008.


In timpul aparitiei sale la nou-creatul The Don Lemon Show de la Lemon, Musk a spus despre colaborarea Tesla cu SpaceX ca va permite producatorului de automobile sa creeze un vehicul care poate depasi pickup-ul Cybertruck, care a fost lansat in noiembrie. Musk a spus ca Cybertruck este cel mai bun produs Tesla de pana acum.


„Singura modalitate de a face ceva mai tare decat Cybertruck este sa combinati tehnologia SpaceX si Tesla pentru a crea ceva care nu este cu adevarat o masina”, a spus Musk despre Roadster. „Va fi foarte tare. Va avea ceva tehnologie de racheta in ea.”


Cand Lemon a intrebat daca ar fi o masina zburatoare, Musk a spus „poate, nu este exclus”. Musk a spus ca nu va avea „aripi mari”, dar va avea un volan in stil jug, similar cu controlerele folosite in avioanele moderne.


„Trebuie sa rezerv lucrurile interesante pentru cand le vom dezvalui”, a spus Musk, in timp ce Lemon a cerut mai multe detalii. Musk a spus ca Roadster-ul va avea „vibratii totale Jetson”, referindu-se la desenul animat al anilor 1960 cu masini zburatoare emblematice.


Pe site-ul Tesla, descrierea actuala a Roadster-ului, care este deschisa pentru rezervari cu un avans de 50.000 USD, estimeaza un timp de la 0 la 60 mph de 1,9 secunde si o viteza maxima de peste 250 mph. Musk a promis initial ca va fi disponibil in 2020 la un pret de pornire de 200.000 USD inainte de livrare.


Sursa: edition.cnn.com


Musk a mentionat anterior o posibila colaborare cu SpaceX in iunie 2018.


„Pachetul de optiuni SpaceX pentru noul Tesla Roadster va include 10 propulsoare de rachete mici dispuse perfect in jurul masinii”, a scris el pe Twitter inainte de a cumpara platforma de socializare si de a o redenumit X.


„Aceste motoare-racheta imbunatatesc dramatic acceleratia, viteza maxima, franarea si viraje. Poate chiar vor permite unui Tesla sa zboare”, a scris Musk.


Unele dintre predictiile lui Musk pentru Cybertruck, inclusiv o lansare in 2021 si un pret de baza scazut, s-au dovedit optimiste cand pickup-ul a sosit anul trecut.


Interviul dintre Musk si Lemon urma sa fie initial primul dintr-o serie de colaborari intre jurnalistul acum independent si omul de afaceri miliardar de pe platforma X. Dar Musk si-a anulat contractul dupa ce interviul a fost inregistrat si inainte ca acesta sa fie difuzat, au spus acestia.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA