Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Kia se alatura schimbarii hibride pe fondul cererii inegale de BEV

Kia vede o crestere economica globala slaba, o reducere a subventiilor pentru vehicule electrice si o adaptare mai lenta a infrastructurii de incarcare ca factori care afecteaza cererea de vehicule electrice.



Sursa: motortrend.com


Kia intentioneaza sa-si intensifice ofertele de vehicule hybrid pe fondul diminuarii si al cererii incerte pentru vehicule complet electrice, astfel incat sa poata asigura „flexibilitate maxima” in gama sa.


Producatorul auto isi va construi portofoliul de oferte hybrid pe benzina-electric la noua modele in 2028, de la sase in 2024, si va adauga optiuni hybrid pe majoritatea placutelor sale principale.


CEO-ul Kia, Ho Sung Song, a subliniat strategia la prezentarea de luna aceasta a CEO-ului Investor Day.


„In timp ce cererea de vehicule electrice pe termen lung pentru 2030 este de asteptat sa ramana neschimbata, ritmul de crestere a cererii se poate dovedi neuniform pe termen scurt”, a spus Kia intr-un comunicat de presa din 5 aprilie, dupa actualizarea anuala a strategiei de afaceri din Seul, Coreea de Sud.


„Pentru a raspunde cu agilitate la schimbarile din mediul pietei, Kia isi va asigura flexibilitate maxima in operatiunile sale.”


O crestere economica globala mai slaba, o reducere a subventiilor pentru vehicule electrice si o adaptare mai lenta a infrastructurii de incarcare au fost factori care slabesc impulsul cererii globale de vehicule electrice, a spus Kia.


Kia a spus ca isi va imbunatati „linia HEV pentru a gestiona fluctuatia cererii de vehicule electrice”.


Kia si-a pastrat obiectivele de vanzari in 2030 neschimbate la un volum global total de 4,3 milioane de unitati, iar vehiculele electrice pure reprezinta aproximativ 1,6 milioane de vehicule din acest total.


Noul obiectiv este vanzarea a 2,48 milioane de vehicule complet electrice si hybrid in 2030, adica in crestere fata de tinta de 2,38 milioane emisa la Ziua Investitorului de anul trecut. Conform noului obiectiv, vehiculele electrificate, inclusiv hibridele plug-in si standard, ar reprezenta aproximativ 58% din vanzarile in 2030.


Kia a spus ca isi va extinde gama hibrida la sase modele in 2024, opt in 2026 si noua in 2028.


Sursa: mashable.com


In SUA, Kia ofera deja versiuni hybrid ale crossover-urilor sale Niro, Sportage si Sorento, inclusiv versiuni hybrid plug-in ale Sportage si Sorento. Ofertele sale EV in SUA includ Niro EV, EV6 hatchback si EV9 crossover.


Producatorii de automobile japonezi, in frunte cu Toyota si Honda, au vazut cresterea vanzarilor din SUA pe fondul vanzarilor hibride robuste, deoarece clientii ingrijorati de pretul ridicat si infrastructura limitata de incarcare a vehiculelor electrice cauta alte optiuni eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.


Chiar daca producatorii de automobile planuiesc sa lanseze zeci de noi vehicule electrice in urmatorii ani, procentul consumatorilor care iau in considerare un vehicul electric este in scadere, potrivit a doua noi sondaje.


Aproape un sfert dintre cumparatorii de masini, sau 23%, au spus ca nu le plac vehiculele electrice, conform unui studiu realizat de Edmunds in ianuarie. Aceasta cifra a crescut de la 19% in aprilie 2023, ultima data cand Edmunds a intrebat.


Intre timp, un alt studiu realizat de JD Power a constatat, de asemenea, o scadere a interesului. Procentul consumatorilor care spun ca este foarte probabil sa ia in considerare un vehicul electric pentru urmatoarea lor masina a scazut in februarie, pentru a patra luna consecutiva, la 24%, potrivit raportului JD Power.


Ponderea consumatorilor care au spus ca este foarte putin probabil sa ia in considerare un vehicul electric a crescut la peste 22% de la aproximativ 19% cu un an mai devreme.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA