Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – berlina sau crossover, buget 25,000 euro

Astazi ii raspundem lui Ioan, care are 25,000 euro si nevoie de o masina de tip berlina sau cross-over cu care sa strabata drumurile patriei. Doar ca patria este Germania.



Dat fiind ca sunt in căutare pentru a achiziționa o mașină (SH) , am răsfoit putin netul și am ajuns și la recomandările de pe acest  site.

Aș dori și eu un sfat .. sa îmi lămuresc gândurile…daca se poate…

As alege ceva după 2018-2019,încă indecis intre diesel sau benzina, preferabil limuzină ( berlina ) poate și un crossover.

Bugetul meu este intre  20.000€-25.000€ , fac drumuri mixte ( 50 km zilnic pt job, in afara orașului). Mentionez ca locuiesc in Germania. Va multumesc anticipat.


 


Fiat Panda II side aproapemasini


 


Raspuns


Salutare Ioan,



Am mers cu motorizarile pe motorina pentru ca sunt mai pretabile la modul tau de exploatare, motoare pana in 2 litri si cutii atat automate cat si manuale, dar mentionez in lista care sunt ok cu automatele si care nu.



  • Orice VW / Skoda / Seat 2.0 TDI de 150 sau 190, manual sau DSG – de la Passat la Superb la Tiguan. Cam multe probleme electrice, dar poate o sa ai noroc pentru ca sunt mai noi.

  • Audi Q5 2.0 TDI de 190 cai, manual sau automat – Asta e un VW mai fiabil si mai pompoasa si Q5-ul actual mi se pare fix filosofia VW de pe vremuri. Foarte bun la toate, excelent la nimic. O masina completa dar nu neaparat inspirationala.

  • Hyundai Tucson si Kia Sportage 1.6 CRDi manual – Daca vrei sa mergi pe degeaba dar vrei si un cross-over, astea doua sunt niste optiuni foarte bune. Din pacate cutia automata este 7DCT-ul cu dublu ambreiaj si nu este o opera de arta. Alternativa automata este 1.7 CRDi doar automat, care e un motor mai vechi si cu o cutie mai veche cu convertizor care e fiabila.

  • Mercedes E Class 2.0 sau 2.2 diesel manual sau automat – Personal as cauta un 2.2 mai vechi dar daca vrei 2018+ atunci doar 2.0 diesel, care e un motor decent dar dificil de lucrat ca e inghesuit si foarte complex. Dar problema cea mai mare la E Class e ca trebuie sa ai mare grija sa nu cumperi un fost taxi. Nu recomand C Class pentru ca interioarele scartaie ca stomacul meu.

  • Nissan X Trail / Renault Koleos 1.7D / 2.0D manual – Nu am auzit multe lucruri de rau despre motorul asta de 1.7 asa ca pare ok. Doar sa eviti cutia automata CVT.

  • Audi A4 / A5 / A6 / A7 2.0 TDI 190 cai manual – AIci stii deja despre ce e vorba, nu mai trebuie sa iti explic. Atentie mare la samsari in schimb.

  • Citroen C5 AirCross 2.0 BlueHDi automat Cea mai rara din lista si ceva mai scumpa la intretinere, dar suspensia aia hidropneumatica face toti banii. Alternativa si mai luxoasa e DS7 Crossback.




Ce as alege din toate astea?

Daca as dori o berlina m-as uita la Skoda Superb si Audi A6 2.0 TDI manual, doar ca mare atentie la samsari. Daca as dori un cross-over, atunci Hyundai Tucson si Kia Sportage 1.6 diesel manual.


Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!


Succes!




*Intrebat de catre Ioan in data de 27 Mai 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA