Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Kia Niro I ( 2016 – 2022 )

De mult timp nu am mai scris despre o masina de tipul „ciorba de cartofi”. Daca vrei o masina dar nu stii ce masina sa iti iei, ia-ti un Auris. Daca vrei o „limuzina” dar nu stii nimic despre masini, probabil iti vei lua un Passat pentru ca nu geme femeia in pat cum geme in spate la Passat. Dar daca vrei un hibrid dar nu stii nimic despre hibride? Kia Niro I



Kia Niro I. Pentru genul de om care conducea Passat B4 prin ’95 si Skoda Octavia Tour prin 2005. Are 40-45 de ani, 2 copii si are nevoie de o masina care sa faca de toate. Sa aiba loc in cotiera din fata pentru servetele si sa aiba loc in cotiera din spate pentru medicamentele pentru copii. Merge in weekend la biserica si isi ia cu forta si copiii. Ei se plang ca nu vor la manastire, el se cearta cu nevasta pentru ca mers prea incet si a durat prea mult drumul dar totusi sa nu mearga prea repede ca au copii si nu stii ce bezmetici sunt pe strazi. Sambata seara se intoarce de la manastire si apoi se duce cu prietenii lui carturari si ragaie 5 beri talpa in timp ce spune glume porcoase. Duminica dimineata ii e putin rautz si mai spre seara il ia teroarea ca luni se intoarce la munca, dar in sinea lui e fericit ca macar scapa de urletele copiilor.


Si a venit momentul ca sa schimbe masina familiei pentru ca 1) s-a marit sau 2) Passat-ul B4 a picat ITP-ul si trebuie in sfarsit sa cumpere ceva mai nou.


Kia Niro – vizita de duminica dupa amiaza la rudele pe care nu le suporti dar macar au bautura buna si ai ocazia sa te intalnesti cu alt tip care a venit doar pentru bautura si va imbatati impreuna si va cearta nevestele in drumul spre casa pentru ca ea conduce de nevoie pentru ca ai promis ca nu ai sa bei DAR NU AI PUTUT SA TE ABTII. PORCULE, PORCULE. ASCULTA LA MINE BAI TUTURIGA, NU TI-E RUSINE SA UMBLI CU PARUL VOPSIT CA BARBAT?


Kia Niro I e pentru genul de om care cauta o masina de familie, care sa fie incapatoare, sa consume putin, sa fie fiabila si sa fie si decenta ca si pret. In esenta un Ioniq mai mare, pentru cei cu familie mai mare. Pentru ca Ioniq e mai degraba pentru taximetristi, iar Niro e pentru familisti. Sigur,


 


Kia Niro I front side aproapemasini


Motoare Kia Niro I


Hybrid


1.6 GDi Hybrid G4LE de 105 cai – Primul hibrid al celor de la Hyundai si Kia a fost si singurul motor de altfel disponibil pentru Kia Niro I. Dupa cum spuneam, Kia Niro e un fel de Ioniq mai mare si mai incapator, pentru ca impart acelasi tren de rulare. Un motor hibrid fiabil, lipsit de emotii, lipsit de putere. Ca atunci cand revii din spital si trebuie sa te recuperezi. La fel ca si tine care pierzi lichide atunci cand esti in spital, si motorul asta pierde ulei pentru ca e un motor cu injectie directa. Dar nu e un consum talpa de ulei ca la VW sau Honda, dar e bine de stiu ca e acolo.


 


Kia Sportage IV interior aproapemasini


Probleme Generale Kia Niro I



  • Marsarierul incepe petrecerea pentru ca nu stiu ce sonorizare au pus acolo in spate, dar zici ca au chemat intreaga peluza sud. Ceea ce este pacat, pentru ca restul sistemului audio din masina este destul de slab pentru ca vorbim despre un Hyundai de buget din 2015.

  • Te-ai gandi ca jumatatea centrului dintre SUV si monovolum are hectare de spatiu interior, dar asta nu se poate spune despre spatiul din portbagaj.


 


Kia Niro I rear side aproapemasini


Verdict Kia Niro I


Kia Niro I este exact ceea ce cauti daca vrei o masina de familie si atat. Nu ai nici un alt criteriu emotional. Consuma putin, e fiabila, e incapatoare, e buna la pret. Dar atat. Kia Niro – masina oficiala a jobului de la 8 la 17 pentru ca ai o ora pauza INCLUSA IN PROGRAM DAR ASTA INSEAMNA CA TOT 9 ORE TREBUIE SA STAU LA LOCUL DE MUNCA CA NU E CA SI CUM POT PLECA ACASA SAU ALTUNDEVA IN ACEA ORA TOT ACOLO TREBUIE SA STAU SA-TI FIE RUSINE DINU PATRICIU


 


Ce motoare recomand? Oricum ai doar un motor hibrid si e tot motorul de care ai nevoie. Pentru ca daca te uiti la genul asta de masina, 105 cai putere iti ajung.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA