Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi A5 primeste o noua platforma ICE, design elegant si software imbunatatit

Noul Audi A5 va fi vandut in formate berline si Avant break in Europa si vine cu o noua platforma.



Sursa: audiusa.com


Audi si-a inlocuit gama medie A4 cu noul A5, pe fondul unei schimbari in structura de denumire a marcii, care vede numere pare atribuite vehiculelor electrice si numere impare vehiculelor cu motor cu combustie.


A5 lanseaza arhitectura Audi Premium Platform Combustion (PPC). PPC nu are nicio legatura cu platforma Premium Platform Electric care sta la baza modelelor complet electrice, cum ar fi Q6 E-tron si Porsche electric Macan.


Berlina  are o forma inspirata de coupe si un hatchback spate pentru a oferi caracterul practic al modelului A5 Sportback cu cinci usi.


In ciuda faptului ca a fost lansat in urma cu noua ani, actualul A4 gaseste o multime de cumparatori. A fost al doilea cel mai bine vandut model premium de dimensiuni medii din Europa in primele cinci luni, cu un volum de 34.166, dupa BMW Seria 3, potrivit cercetatorului de piata Dataforce.


Modelele de baza vor folosi un motor turbo pe benzina de 2,0 litri care produce fie 150 CP, fie 204 CP. Un motor diesel de 2,0 litri de 204 CP este disponibil si cu un sistem mild-hybrid de 48 volti.


Modelele Performance S5 vor folosi un motor V-6 turbo de 3,0 litri cu aceeasi configuratie mild-hybrid ca si dieselul pentru a realiza un total de 376 CP. Audi sustine ca sistemul hybrid reduce emisia de CO2 sub cea a modelului S4 diesel.


Tractiunea integrala este disponibila pe motorina, modelul pe benzina de 2,0 litri cu putere mai mare si este standard pe S5.


O versiune hybrid plug-in va fi lansata la jumatatea anului 2025, cu o autonomie de 100 km (62 mile) doar electric, a spus Audi.


Sursa: audi.com.au


Audi A5 foloseste noua arhitectura electrica VW Group E-cubed, care a debutat pe Porsche Macan si Audi Q6 electric cu intarziere. Arhitectura ruleaza software-ul 1.2 furnizat de Cariad de la VW Group, despre care Audi spune ca imbunatateste experienta digitala a utilizatorului.


Masina poate fi comandata cu trei ecrane de bord, inclusiv un afisaj pentru pasagerul din fata de 10,9 inchi. Acesta ruleaza alaturi de „cabina digitala” de 11,9 inchi, precum si de un ecran central curbat de 14,5 inchi cu tehnologie OLED de inalta rezolutie.


A5 este cu 67 mm mai lung la 4829 mm, cu un ampatament mai lung la 2900 mm, in crestere cu 80 mm. Este cu 13 mm mai lat la 1860 mm si cu 16 mm mai inalt la 1444 mm.


Designul masinii pune mai mult accent pe grila mai lata, mai plata, cu faruri mai subtiri. Drept urmare, masina are „o expresie izbitoare si concentrata”, a spus Audi intr-un comunicat. In spate este o banda luminoasa tridimensionala.


Familia A5 este disponibila pentru comanda in Germania in aceasta luna, cu pretul de intrare a berlinei incepand de la 45.200 de euro. Livrarile incep in noiembrie pentru majoritatea pietelor europene, inclusiv Germania.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA