Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford retrage vehiculele electrice cu 3 randuri

Producatorul auto a spus ca modificarile ar putea costa pana la 1,9 miliarde de dolari, inclusiv o taxa de 400 de milioane de dolari legata de anularea crossover-urilor electrice cu 3 randuri.





                                                                                                                                                        Sursa: motortrend.com


Ford Motor isi schimba din nou strategia de electrificare, anuland crossoverele electrice cu 3 randuri planificate de mult si amanand cu 18 luni pickup-ul electric de dimensiune completa de urmatoarea generatie, deoarece reduce cheltuielile pentru produse alimentate complet cu baterii.


Producatorul auto a spus ca modificarile la planurile sale ar putea costa pana la 1,9 miliarde de dolari, inclusiv o taxa de 400 de milioane de dolari, fara numerar, legata de anularea crossover-urilor pe care le amanase anterior din 2025.


In locul acelor vehicule electrice, Ford intentioneaza acum sa construiasca o familie de crossover-uri hybrid cu trei randuri, dar nu a spus unde sau cand vor veni pe piata.


CFO John Lawler a spus ca vehiculele vor oferi o „gama de optiuni de propulsie”, dar nu a detaliat.


„Este vorba despre noi sa fim agil si sa ascultam raspunsurile clientilor nostri”, a spus Lawler intr-o conferinta de presa pe 21 august.


Lawler a spus: „Ne-am uitat unde evolueaza segmentul, cantitatea de concurenta, nevoile clientilor si apoi, dimensiunea bateriei care trebuie sa mearga intr-un EV pur, structura costurilor, pretul si nu am putut pune cap la cap un vehicul care a indeplinit cerintele noastre de a fi profitabil in primele 12 luni de la lansare.”


Cel mai recent, crossover-urile cu trei randuri au fost programate sa mearga in uzina de asamblare Ford din Oakville din Canada, inainte de a anunta in iulie ca va construi mai multe camionete Super Duty acolo.


In continuare, Lawler a spus ca vehiculele electrice vor reprezenta aproximativ 30% din cheltuielile sale de capital, in scadere fata de 40% planificat.


Ford a anuntat ca amana lansarea pickup-ului electric de dimensiune mare de urmatoarea generatie, cu numele de cod „T3”, cu mai mult de un an pana la sfarsitul anului 2027. Acest lucru va permite companiei „sa foloseasca tehnologia bateriei cu costuri mai mici si sa profite de alte progrese ale costurilor in timp ce piata continua sa se dezvolte”, a spus compania.


In timp ce productia de vehicule a fost amanata, Ford a spus ca o fabrica de baterii din complexul Blue Oval City din Tennessee ramane pe cale sa inceapa sa produca celule in 2025.



                                                                                                                                                       Sursa: arenaev.com


Pe termen scurt, planurile Ford EV se concentreaza acum pe produse mai mici, mai accesibile. Primul vehicul pe o noua platforma pe care o dezvolta in acest scop va fi un pick-up de dimensiuni medii care va veni in 2027, a declarat Ford.


Ford a reiterat, de asemenea, planurile de a aduce o duba comerciala de ultima generatie la Ohio Assembly in 2026.


Directorii au spus ca vor impartasi mai multe detalii despre planurile de electrificare ale companiei la un eveniment din prima jumatate a anului 2025. In ciuda schimbarilor, Lawler a spus ca simte ca produsul Ford portofoliul a fost bine pozitionat.


„Astazi avem o gama buna, mai buna decat majoritatea celorlalti concurenti”, a spus el. „Vom avea doua pickup-uri, duba, SUV-uri cu trei randuri si Super Duty de noua generatie vor avea o gama de optiuni de propulsie. Cred ca vom fi foarte competitivi in spatiul vehiculelor electrice si putem fi lideri pe masura ce industria trece.”

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA