Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW T-Cross ( 2018 - prezent )

Da, poate ca VW T-Roc e cea mai importanta masina a celor de la VW si cea mai bine vanduta, dar oare merita banii? Sau te poti uita si la Polo-ul cu picioroan...Polo-ul cu adidasi mai inalti denumit VW T-Cross?


  


La fel cum si Spike va vomita din rai peste noi ca sa stim ca inca e in forma, asa si VW se mentine in forma si ramane in topul vanzarilor in Europa. Doar ca se mai schimba modelul din cand in cand. Sau cum ar spune Ombladon in "Felul meu de a fi" - "Îl văd pe Ceaușescu cum se transformă-n Iliescu, În Constantinescu, iar în Iliescu, apoi în Băsescu, Terminația "-escu" în cap îmi cade grea, E tare iarba asta sau ce mana mea?" Pentru ca T-Roc si VW T-Cross reprezinta masinile vremurilor noastre. T-Roc este pentru 2020 ceea ce Golf-ul era pentru anii 2000 si ce era Passat-ul B6 in 2010. Iar in 20-20, dupa cum spunea cea care trebuia sa fie presedinta dar voi n-ati vrut, T-Roc-ul este pentru Golf ceea ce T-Cross-ul este pentru Polo. T Cross are portbagajul de 455 litri, iar T Roc are 445 litri. T Cross are 4108 mm lungime iar T Roc are 4234 mm lungime. Sigur, T Cross are 1760 mm latime iar T Roc are 1819 mm latime...stai, vechiul meu Santa Fier avea 1820 mm latime, ca sa iti dai seama cat de mari sunt masinile in ziua de azi. Asta inseamna ca T Roc are ceva mai mult spatiu interior dar e si ceva mai greu de manevrat prin spatii stramte.


Asa ca trebuie sa ii aruncam in extrema zilei, pe T Cross si pe concurenta.



  • Seat Arona. In momentnul in care am delirat articolul asta, Arona incepea de pe la 15,000 euro iar T Cross de la 14,500 euro pentru ca s-au vandut mai multe si deprecierea e unpic mai mare. Dar asta si inseamna ca sunt mai multe VW T-Cross la vanzare deci ai sanse mai mari sa gasesti o masina in functie de piticii tai...asta, dotarile pe care le doresti, culoarea pe care o doresti si tot asa. Arona arata mai bine, dar T-Cross e mai smecher. La fel cum scria pe pachetele de tigari ca fumatorii mor mai tineri dar fumatorii mor mai smecheri. 

  • VW Polo. Tehnic VW T-Cross este continuarea fostului VW Polo Cross. Polo Cross avea farmecul lui, dar nu era neaparat cel mai cumparat dintre muritori. Doar ca traim vremuri in care toate masinile sunt cross asa ca VW T-Cross se afla printre noi. Trebuie sa recunoastem in schimb ca VW T-Cross e cu 2 cm mai inalt, pentru ca Polo are 165 mm garda la sol iar T-Cross are 185 mm garda la sol. Si poate ca nu suna mult, dar intr-o lume a barbatilor acei 2 cm pot face diferenta dintre victorie si a-ti ridica pantalonii si a pleca in RUSINE. Totusi, in momentul acesta un VW Polo din 2019 incepe de la 9000 euro, iar un T-Cross de la 14,000 euro. Merita oare acei 5,000 euro pentru 2 cm si 100 de litri de portbagaj? Nu stim, noi doar punem intrebari.


 



VW T Cross I front side aproapemasini


Motoare VW T-Cross


Benzina



  • 1.0 TSI de 95, 110 si 115 cai - Bicicleta satului VW, 1.0 TSI-ul vine cu 3 arome, iar cel de 115 cai vine cu DSG si asta e singurul motiv pentru care vrei sa cumperi motorizarea. Dar oare vrei DSG-ul? In rest, atentie la consumul de ulei si cam asta e singura ta grija la cel mai potrivit motor pentru VW T-Cross.

  • 1.5 TSI de 150 cai - Da, e misto, e mare, e soare, suntem toti la mare, fetitele-n bikini, danseaza langa Jimy. Inteleg ca mai multa putere e mai bine, dar in cazul lui T-Cross oare chiar merita efortul financiar? Nu e ca si cum T-Cross e genul de masina preferata de geambasii cailor de curse. In rest as evita motorul asta pentru ca are consumul complementar de ulei, nu se intelege cu DSG-ul si costa prea mult. 


Diesel


1.6 TDI de 95 cai - Mai are loc dieselul in ziua de azi? Plus ca tehnic VW T-Cross e o masina de oras. Adica, motorul nu mai are problemele de fiabilitate din trecut si e un motor decent, doar ca nu mai are ce cauta la mai putin de 200 de metri de oras, la fel cum nici eu nu mai am ce cauta la mai putin de 200 de metri de gradinite. 


 



VW T Cross I interior aproapemasini


Probleme Generale VW T-Cross



  • Plasticele ieftine de la interior ar trebui sa fie o problema dar totusi vorbim despre o masina moderna de buget. Iar asta este o problema generala printre masinile moderne, asa ca nu iti ridica asteptarile fata de T-Cross pentru ca este VW. Este un VW de buget.

  • Este un VW de buget asa ca trebuie sa vina momentul complementar despre electricele multe si firave. Dar macar in cazul lui T-Cross nu ai chiar atat de multe electronice deci esti mai protejat(a). 

  • VW T Cross vine standard cu anvelope pe 16, respectiv 205/60/16 si ar trebui sa ramai aici. Problema este ca urca pana la 215/45/R18 si asta strica din confort. Jante pe 18 pe un Polo ceva mai inalt. Sa pui jante pe 18 pe T Cross o sa te faca sa te simti exact la fel ca atunci cand iesi de la dentist - cu banii luati si cu dureri. In cazul asta dureri de spate, pentru ca nu e cea mai confortabila posibil. 


 



VW T Cross I rear aproapemasini


Verdict VW T-Cross


Mereu pun in balanta varianta normala si varianta cross. La fel a fost discutia si despre Ibiza si Arona si orice alt cross-over compact modern ca sa fiu sincer. Merita diferenta de bani dintre T-Cross si Polo? Cine ar castiga daca s-ar bate dacii cu samuraii? Totusi, daca poti trece peste interiorul demn de caminele Bobocica, T-Cross e o masina populara si decenta si ramane in continuarea VW-ul cross-over-elor compacte. Foarte bun la toate, excelent la nimic. Practic, nimic nou. La revedere domnule prim ministru!



Ce motoare recomand? Sincer motorul de 1.0 TSI si 95 de cai este tot motorul de care ai nevoie pentru ca T-Cross este o masina de buget asa ca pastreaza tematica masinii. Si dieselul 1.6 TDI de 95 cai este decent, dar nu isi mai are locul pe un cross-over modern, de oras. 


 


 

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA