Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Smart, planuri de lansare in Europa pentru 2025 pentru SUV-ul electric de dimensiuni medii numarul 5

Versiunile si preturile Smart pentru Europa ar putea depinde de tarifele UE pentru vehiculele electrice importate din China.




                                                                                               Sursa: topgear.com


Smart intra pentru prima data in segmentul de dimensiuni medii cu #5, un SUV complet electric cu arhitectura electrica de 800 de volti, care va concura in acelasi segment cu Tesla Model Y.


Modelul #5 (hashtag 5) construit in China va intra in vanzare in Asia in aceasta toamna, apoi va fi lansat in Europa in primavara anului 2025, cu livrarile stabilite pentru vara, a spus brandul. #5 a fost prezentat pentru prima data ca concept la Salonul auto de la Beijing in aprilie.


Va debuta in doua variante, editia Summit, axata pe off-road, cu tractiune integrala, si Premium+ cu tractiune spate. Viitoarea gama #5 va include o editie Brabus de inalta performanta si un model de baza mai putin costisitor, cu o autonomie mai mica.


O incertitudine cheie pentru lansarea europeana a modelului este tarifele Uniunii Europene pentru vehiculele electrice fabricate in China, a spus Smart.


Se asteapta ca UE sa decida la inceputul lunii noiembrie daca isi stabileste noile tarife ridicate pentru exporturile chineze de vehicule electrice catre Europa. Conform reglementarilor provizorii, vehiculele electrice Smart sunt supuse unui tarif suplimentar de 19,9% in plus fata de taxele existente de 10% la importurile din China.


Preturile pentru numarul 5 si tarile in care va fi vandut pot depinde de reglementarile tarifare finale, a spus Smart.


No. 5 este al treilea model nou de la Smart dupa ce a devenit un joint venture 50-50 intre Mercedes-Benz Group si Geely in 2020. Axat anterior pe masinile de oras aflate in proprietatea exclusiva a Mercedes, marca va avea trei vehicule electrice in portofoliu, micul #1, compactul #3 si #5.


Smart spune ca numarul 5 va atrage proprietarii de masini de oras ale marcii, dintre care multi au un SUV de dimensiuni medii ca a doua masina.


La fel ca #1 si # 3, #5 este bazat pe platforma Geely SEA si construit in China, dar proiectat in Germania de Mercedes.



                                                                                                                  Sursa: engear.tv


Va avea o arhitectura electrica de 800 de volti si initial, o baterie de 100 de kilowati/ora, a spus Smart. Bateria dureaza 15 minute pentru a se incarca la 80% de la 10%.


Omologarea chineza ii confera lui #5 o autonomie maxima de 740 km (460 mile). Smart nu a spus care ar putea fi intervalul pentru Europa.


Smart a lansat specificatii limitate pentru numarul 5 pe 28 august, cu mai multe detalii la sfarsitul acestui an. Acesta va avea 4705 mm lungime, similar SUV-urilor de dimensiuni medii precum Renault Espace. Ampatamentul va avea 2900 mm lungime, cu rotile impinse spre colturi pentru a optimiza spatiul interior.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA