Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW lupta pentru a atinge obiectivul de reducere a costurilor

Marca VW isi propune sa-si ridice marja de profitabilitate a vanzarilor la 6,5% de la 2,3%.




                                                                                                                     Sursa: motor1.com


Marca omonima de autoturisme a Grupului Volkswagen se lupta sa isi atinga obiectivul de reducere a costurilor de 10 miliarde de euro (11,14 miliarde de dolari), subminata de probleme precum incetinirea vanzarilor si problemele pe partea de furnizori, a raportat un ziar de afaceri german.


Marca VW a fost cu 2-3 miliarde de euro mai putin de obiectivul de economii pentru acest an, au declarat doua surse pentru Handelsblatt.


Printre problemele cu care se confrunta brandul se numara deficitele de productie din cauza lipsei de aprovizionare cu piese precum motoarele electrice, nevoia de a oferi cumparatorilor de masini stimulente mai mari pentru a creste cererea si incetinirea vanzarilor de modele electrice cu baterii.


Thomas Schaefer, seful marcii VW, urmareste o reducere mai mare a costurilor, in special in domeniile vanzarilor si dezvoltarii tehnice, au declarat surse pentru Handelsblatt. Schaefer va discuta luni despre noi masuri de eficienta cu managerii de top din Wolfsburg, se arata in ziar.


VW a anuntat in decembrie anul trecut detalii despre reducerile de costuri planificate, care spera ca vor ridica randamentul vanzarilor marcii la 6,5% pana in 2026, in crestere de la 2,3% pana in acest an.



                                                                                                                Sursa: volkswagen-newsroom.com


Masurile enumerate pentru atingerea acestui obiectiv au inclus:



  • Reducerea costurilor administrative la marca omonima cu o cincime;

  • Economisirea unui miliard de euro pana in 2028 prin reducerea ciclurilor de dezvoltare a produselor la trei ani de la 50 de luni;

  • Reducerea timpilor de productie;

  • Crearea unui nou site planificat de cercetare si dezvoltare de 800 de milioane de euro in orasul sau natal, Wolfsburg.


VW a spus la momentul respectiv ca economii de pana la 4 miliarde de euro ar trebui sa intre in vigoare pe parcursul anului 2024.


Directorul financiar Arno Antlitz a declarat la conferinta privind rezultatele producatorului auto din august ca unele masuri ar necesita timp pentru a intra in vigoare.


CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, a declarat in cadrul conferintei ca punctul central pentru anii urmatori au fost costrile, dupa ce a raportat marje mai mici pentru prima jumatate a anului.

Scrie un raspuns
  • Andrei zmeu

    2024-09-04 08:52:14

    Cam din 2015 VW a luat-o pe ulei 1. am mutat tot in china, rusia si turcia. 2. am scazut calitatea la limita de 3 ani. 3. au scumpit la maxim tot (golf la 30k lol) 4. au scos toate functiile de pe masini in optionale. 5. au manarit emisii. Singurul lucru care nu au scazut este bonusurile la membrii de board.

    • Aproape Masini

      2024-09-05 07:23:35

      Ce este mai interesant este ca acum cateva luni s-au acordat dividende de 4,3 miliarde de euro, iar acum iau in considerarea inchiderea fabricilor. Ceva grav s-a intamplat in ultimele luni.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA